JULENS TRENDER 2021

0
333

 

GRÖNT, TVINNAT, NATUR, VACKRA PAKET

Jag tänkte skriva lite om de trender jag hitintills sett bland kedjornas kollektioner. Det har varit flera tydliga trender i år, fler och tydligare än vanligt tycker jag. Vilket är kul. Här nedan visar jag bilder och skriver om de trender jag sett. och nämnt i tidigare inlägg.  Hoppas ni gillar.

 

trender jul 2021
trender jul 2021 trender jul 2021

 

GRÖNT I ALLA FORMER

Den absolut största trenden i år är de gröna nyanserna, de syns i alla kollektioner. Tänk er porslin, glas, ljusstakar, ljus, dekorationer, textil. Grönt är överallt. Det är faktiskt en av de starkaste trender jag sett på senare år. Det är inte många företag som kör röda nyanser och de som gör det är de som har ett väldigt starkt eget formspråk som inte är så känsligt för trenden, tänk Lexington julen 2021. Övriga företag kör mycket dova och naturnära färger där grönt sticker ut alldeles extra. Så vill du följa trenderna ska du absolut satsa på grönt. Själv kan jag tänka mig de ljust mossgröna skruvade ljusen här nedanför, de väldigt gröna keramikföremålen som andas 60/70-tal och textilier.

 

trender jul 2021 trender jul 2021

 

TVINNADE LJUS

Så är de tvinnade ljusen tillbaka och nästan alla har med dessa i sina kollektioner. För mig är det här väldigt mycket 80-tal, jag minns att vi hade dessa ljusen när jag var liten. På det hela taget är levande ljus väldigt trendigt i år, lite mer än ett vanligt år. i och med det visas även en mängd olika slags ljusstakar upp så håll utkik efter det.Men den absolut största ljustrenden är de tvinnade ljusen.

 

trender jul 2021 trender jul 2021 trender jul 2021

 

NATUR OCH PAPPER

En annan stor trend i år är pappersdekorationerna i naturnyanser som vitt, beigt, brunt etc. Speciellt ser vi det hos Ferm Living, House Doctor med flera. Men även vi ser det även hos Systrarna Grene och H&M, om än i mindre skala.

Annars är natur över lag stort. Det handlar om dova nyanser i filtar, dukning, dekorationer och julklappspapper. Precis som ovan, speciellt hos våra danska grannar men där tycker jag att det är mer standard än en trend, de danska designhusen har nästan alltid en väldigt avskalad, skandinavisk touch på sina kollektioner och där ser vi väldigt sällan klarröda eller klargröna inslag.

Så satsa på naturnära pappersdekorationer i alla dess former. Och vill du vara extra trendig så pysslar du ihop dina dekorationer och stjärnor själv. För fantastisk inspiration så kika in på Vita nyansers instagramkonto, hon viker stora och små adventsstjärnor och dekorationer av vanligt bakplåtspapper och de blir helt fantastiskt vackra. Kanske kör ett inslag om hennes alster en dag.

 

trender jul 2021 . trender jul 2021

 

GRÖNSKA I ALLA DESS FORMER

Så vackrert! Älskar att dekorera med mycket ris, blad och mossa till ju. Förutom den stora gröna växten vi kallar julgran. Med varma, gröna toner blir allting lite mjukare, lite snällare och harmoniskt. Vi ser det hos nästan alla, från Lagerhaus till H&M. Det här inspireras jag av, jag blir så himla sugen på att sätta mig och binda ihop en egen krans. Gärna med granris, buxbom och något rött. Det hade varit fint mot min ytterdörr.

 

Systrarna Grene julen 2021 —– trender jul 2021trender 2021 Trender jul 2021 Ikea vinter jul 21

 

JULKLAPPSPAPPER OCH JULKLAPPSLÅDOR

I år lägger vi ner tid på att hitta de där riktigt fina julklappspapper och trenderna visar att julklappslådorna kommer stort. Det har vi ju sett länge från amerikanska filmer och serier men nu verkar det slå även här. Jag har använt lådor i många år och när det inte fanns att köpa (sådär 12 år sen, jag hittade iaf inga då) så gjorde jag mina egna genom att klä vanliga lådor med julklappspapper. Sen återanvände vi de lådorna åren efter. Himla smidigt och bra för miljön. Om du dessutom hoppar över plastsnören och väljer vackra band så sparar du både på miljön och pengar i det långa loppet. Det blir ju dessutom så himla vackert.

Men ja, investera i lådor och band, smycka dem med grönt i alla dess former och skriv vackert på den etiketten du väljer. Gärna en av papper som man knyter fast i bandet. Se den tredje bilden med de röda, vita och naturfärgade julklappspappren, där ser ni sådana etiketter jag menar.

 

DELA
Föregående artikelUNDERBARA ADVENTSKALENDRAR FRÅN NINASMAT.
Nästa artikelTIPS PÅ VACKRA JULKLAPPSINSLAGNINGAR
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here