HOUSE DOCTOR – JULEN 2021

1
1124
House Doctor

 

DANSKA HOUSE DOCTOR VISAR JULEN 2021.

Hej regniga augusti. Vilket dåligt väder vi har, eller iaf vi i Skåne. Det var som hösten började 1 augusti i år. Nåja, inte så mycket att göra åt men i och med vädret börjar suget efter höstmys göra sig påmint och det i sin tur leder till julmyssug (jättekonstigt ord, jag vet). Och då kan jag ju passa på att visa julkollektionen 2021 hos House Doctor, ett märke jag följt ett bra antal år nu. Som många andra företag håller House Doctor kvar vid sitt formspråk år efter år och, iaf jag, kan ganska snabbt se vilket företag som ligger bakom bilderna (tex är det väldigt lätt att känna igen Rusta, IKEA, H&M, Åhléns (OBS. tidigare års kollektioner)).

House Doctors formspråk är cleant, elegant (utan att bli flådigt), sobert och tillgängligt. Färgerna håller sig ofta i svart, vitt, grått, grönt, guld och silver. Det är stilrent och funkar år efter år och är typisk skandinavisk, eller i det här fallet dansk, design.

 

House Doctor julen 2021 House Doctor julen 2021

House Doctor julen 2021House Doctor julen 2021

 

GRANEN STÅR SÅ GRÖN OCH GRANN…

Julens center piece, mittpunkt, den magiska julgranen! Nu är det inte alla som har, eller vill ha, det här magnifika rummet som andas New York eller industrilokal. I det här fallet hade jag nog tom gått på en högre och vidare gran, tycker nästan rummet kräver det. Eller flera granar, kanske i grupp.Väldigt Ernstigt av mig att tänka så 🙂

Granen är som vanligt hos House Doctor, sparsmakad och diskret. Den är pricken över i:et men tar inte över och smälter vackert in. Harmoniskt klädd i guld, silver, vitt och grönt. Detta är såklart inget för den som gillar överdåd eller det juligaste röda. Då tycker man kanske att detta är… trist? Jag uppskattar både och men när jag klär granen vill jag gärna ha många ljus och många dekorationer. Men detta är fint. Framför allt på bild.

 

House Doctor julen 2021 House Doctor julen 2021 House Doctor julen 2021 Juldekorationer julen 2021

 

VACKRA DEKORATIONER

En sak som House Doctor är väldigt bra på är dekorationer. Hur många här har en liten Bubbla med gran på toppen? Hand upp! I år har jag inte sett några bilar men vem vet, det kanske kommer. Men det som visas upp här ovan är ju hur bra som helst. Älsk på så mycket. Framför allt på ljusstaken som håller datumljuset och de konformade bordsdekorationerna. Gillar även de snöklädd granarna, så söta!

 

julgransdekorationer julen 2021 julgransdekorationer julen 2021 julgransdekorationer julen 2021

 

JULGRANSDEKORATIONER

Jag hittade bara ett fåtal julgransdekorationer hos House Doctor, för nu i alla fall. Det är några kulor, några med gran några utan, en jultomte i olika färger och några stjärnor i diverse former. Jag får ingen ”måste-ha”-känsla för någon av dem även om jag tycker att stjärnorna är fina och några av de dekorerade kulorna är vackra. Men så är jag också inne i en period av att vilja ha ”lite mer”, svulstigare, mer amerikanskt än danskt, julkulor som tar plats, lite mer färg etc. Så under just denna period (dvs under några år i alla fall) så är dessa julgransdekorationer lite för modesta och skandinaviska för min smak. Men jag har haft lite mer sobra perioder och de kommer säkert tillbaka.

SUMMA SUMMARUM

I ett vitt, beigt, grått hem tror jag dock att dessa är superfina medan jag tror att de hittas mindre ofta i en röd stuga med vita knutar med mycket snickarglädje och natur inne och ute. Please prove me wrong!

Summa summarum är dock ett högt slutbetyg. Jag gillar det här, det är ju sååå House Doctor och jag älskar HD. Jag gillar att jag känner igen att bilderna och julsakerna är från HD, att de håller sig till sitt inarbetade formspråk, att de är så magnifika i de snygga danska, stilrena hemmen. Och man behöver ju inte köpa hela konceptet, det går ju hur bra som helst att plocka de godbitar man själv gillar.

Eller vad tycker ni? Är det er stil eller ej?

 

DELA
Föregående artikelCHOKLADADVENTSKALENDERN – 2021
Nästa artikelÅRETS FÖRSTA JULLISTA!
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here