JULEN HOS GRANIT 2023

0
271

 

STILRENT

Så har även Granit släppt sina julbilder och de är väldigt Granit! Först tänkte jag att ”Oj va mycket grått” sen kom jag på att det ju var Granits bilder jag tittade på och Granits formspråk är ju svart, vitt, grått och natur. Så det var inte så konstigt. Väldigt härliga stilrena bilder men jag hade velat se mer rött, kanske vinrött. Nu är det lite grönt med iaf, det är trevligt.

Vi tittar lite.

 

Granit 2023 Granit 2023 Granit 2023 Granit 2023Granit 2023

 

FINA ADVENTSSTJÄRNOR,LJUSSTAKAROCHLJUSSLINGOR

Granit brukar ha ett snyggt utbud av adventinredning och så även i år. Jag gillar flera av stjärnorna, självklart ljusslingan (man kan ALDRIG ha för många) och den stora vita ljusstaken. Jag gillar när de är sådär maffiga men man behöver ju fönster stora nog att ha dem i, det har inte jag. Sen har jag redan adventsstjärnor till två av mina tre fönster. Men jag saknar till mitt tredje. Har haft ljusstakar men har haft katt som vält ner så att de har gått sönder. Sånt som händer.

Ljusslingor kan man ha på så många ställen. I fönster, runt dörrkarmar, i glasskålar, på toaletten, vid sänggaveln, utomhus, i granen. Det finns många användningsområden. Jag hittade tom en helt oanvänd ljusslinga hemma, inte ens uppackad. Lycka. Fast jag bor så litet nu för tiden att det tyvärr inte går att sätta upp alla mina ljusslingor. Så man kan tydligen ha för många 😀

 

Granit 2023

 

JULGRANSHÄNGEN

Här ser vi ett bra exempel på Granits färgskala. Grått, vitt, svart och natur. Jag gillar stjärnorna och den vita bollen. Mycket söta. Nu har jag inte så mycket av dessa färger i min gran så det blir nog inte att jag köper några. Nu för tiden försöker jag hålla mig till en julgranskula eller några få nya varje år. Så att man får en härlig samling där man kan tänka tillbaka till just det året när man ser just den kulan. Sånt gillar jag.

 

Granit 2023

 

DET JULIGA I KÖKET

Granit har alltid ett bra och snyggt utbud av kökstillbehör och jag gillar främst de fina glögglasen om vi ser till de här bilderna. I sina butiker har de ju mycket, mycket mer som man kan ha året runt likväl som till jul. Även här ser vi det lite mer rustika porslinet. Det tycker jag att man kan ha resten av året men att ha något festligare till jul. Dock en trend i år. Hyacintvaserna är alltid fina hos Granit!

 

Granit 2023 Stig Lindberg Granit 2023
 

LITE SMÅTT OCH GOTT

Här ser vi återigen samarbetet mellan Stig Lindberg och Granit. Det typiska mönstret återkommer i dukning, gran och julklappsinslagning.

Julen hos Granit inleds den 12 oktober och den 26:e oktober släpps Stig.L-kollektionen.

 

Tidigare jular hos Granit.
2022
2021
2019
2017
2016
2015
2015

 

DELA
Föregående artikelJULEN HOS SØSTRENE GRENE 2023
Nästa artikelINSPIRATION TILL ÅRETS JULKLAPPAR
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here