JULEN HOS GRANIT 2019 – EN SNEAK PEEK

2
723
Granit

 

EN SOBER JUL

Så har även Granit släppt bilder på hur de tänker sig julen 2019. Granit är som ni säkert vet väldigt tydlig i sitt formspråk; få neutrala färger, stilrena former och enhetlighet. Det är även ord jag vill sätta på deras julbilder. De andas verkligen Granit.

Här är det vitt och naturfärgat i olika nyanser, med något inslag av ljust grått och blekt rosa. Det svarta är i princip helt borta sånär som på packetsnöre. Vilket gör att jag inte faller helt och hållet för det här, jag gillade det rustika svarta som var för något år sen, gedigna ljusstakar och ljushållare i smide. Men funkar gör det ju.

Låt oss titta lite på hur Granit tänker sig julen i år.

 

Granit Granit
GranitGranit

 

BLINKA LILLA (SCHYSSTA) STJÄRNA DÄR

Granits julstjärnor är tillverkade av handgjort papper enligt gammal Indisk tradition. Pappret är utvunnet från återvunnen textil och utan kemikalier vilket är bra och hållbart för miljön. Dessutom med schyssta arbetsförhållanden för de som tillverkar våra adventsstjärnor. Dessa är dock i “enklaste” laget för min smak. Den enda stjärnan jag gillar skarpt är den gräddvita utan några hål, vilket är kontradiktoriskt till vad jag skrev i meningen innan. Men så är det ibland. Jag är heller inte så förtjust i andra färger än vita nyanser när det kommer till julstjärnor, det är väl en smaksak helt enkelt.

 

Granit Granit Granit

 

WOW-FAKTOR

Här är dock två stjärnor jag tokgillar. Både 3D-stjärnan och adventsstjärnan som nästan ser ut att vara i någon slags metall. Dock tror jag att även den är gjord av papper. 3D-stjärnan är väldigt häftig och ger ett maffigt intryck. Den kommer finnas online och i utvalda butiker och har ett pris på 379 riksdaler. Dock kräver den sin plats, den är ingen man hänger i ett litet fönster utan djup.

Stjärna nummer två är en som jag kan tänka mig, är bara lite bekymrad över hur hållbar den kan tänkas vara. Håller den mer än en, två säsonger utan att gå sönder? Stjärnor som man knyter ihop har alltid varit ett gissel för mig. Jag får bråka med dem en stund och det resulterar ofta i att de går går sönder i kanterna efter ett tag. Kanske någon har ett bra tips på hur jag ska lyckas knyta ihop en sådan här stjärna utan att ha sönder den? Men fin är den, jättefin!

Den tredje stjärnan är ingen jag personligen kan tänka mig men jag tycker att den är vacker i sin utformning och ser arbetad ut. Om även den är handgjord vågar jag inte svara på men det är den säkert. Tycker att det här påminner om en klassisk stjärna som jag såg mycket på 80-talet. Rätta mig gärna om jag har fel.

 

Granit Granit Granit

 

LJUVLIGHETER

Underbara sängkläder. Inget specifikt juligt men ack så underbart. Här skulle i alla fall jag vilja vakna upp på julafton. Som i ett snölandskap fast inomhus. <3

& gärna med en ljusslinga som lyser upp mörka decembermorgnar och höjer mysfaktorn rejält. Det kan liksom aldrig bli för många ljusslingor tycker jag.

Adventsljusstaken känns klassisk fast i en nytappning. Den här skulle verkligen passa väl in i ett hus på landet. & vill man så kan man ju måla den tänker jag. Jag hade dock behållt den neutral som vi ser här.

 

Granit Granit Granit

 

DET LILLA EXTRA

Enkel girlang att pynta gran och hus med, bokstäver att hänga i granen eller på väl utvalt ställe eller små vackra ljusänglar till ljusbordet. Oftast är det småsakerna som gör helheten tycker jag. Jag tror att ett par stycken girlander verkligen skulle kunna göra det där lilla extra för granen, istället eller ihop med glitter. & ljusänglarna är hur söta som helst, dessa kan jag verkligen tänka mig i jul.

JULEN HOS GRANIT

Ja julen hos Granit är stillsam, sober och håller över tid. Jag gillar det här enkla men vill gärna blanda med lite mer maffiga julprynader, och mer färg. Granits koncept är ju vedertaget och det skulle vara lite märkligt om de helt plötsligt exploderade i färg. Allt faller mig inte i smaken men som helhet gillar jag det. Det är Granit helt enkelt.

Vad tycker ni om julen hos Granit 2019? Kommentera gärna och berätta vad ni tycker.

 

 

DELA
Föregående artikelJULEN PÅ IKEA – 2019
Nästa artikelJULEN PÅ IKEA – 2019 DEL II
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

2 KOMMENTARER

  1. Jag håller med dig om både sängkläderna och ljusslingorna. Det som jag uppskattar med Granit är att man enkelt kan komplettera det man redan har med deras saker och inte råka ut för värsta stilkrocken 😊

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here