GRANIT – VACKERT SOM VANLIGT

1
1155
Bordsljusstake Granit
Bordsljusstake Granit
GRANIT – EN FAVORIT

Ursäkta det dåliga rimmet, det var varken meningen eller speciellt bra. Men så är jag ingen rimmare av rang heller.

Däremot är jag en julälskare av rang och det vet ni ju, speciellt ni som följt mig länge. & idag tänkte jag visa lite godbitar från Granits julkollektion som jag älskar. Det finna många saker här jag kan tänka mig i jul. Vi kikar lite vetja.

Den här runda ljusstaken är helt fantastisk. Tänk den i ett stort fönster medan snön sakta faller utanför och fönstret startar att imma igen i hörnorna av värmen inifrån. & jag älskar den stora svarta ljusstaken. Vi har vita små från typ ICA som följde med maken och de är väl ok. Men i år åker de nog ut för lite maffigare saker som passar våra stora fönster. Vi har redan två stora (ännu större) i våra absolut största fönster i vardagsrummet men varför inte gå all in och sätta in lite fler och modernare ljusstakar. De andra är inga arvegods direkt och de flesta hänger på sluttampen ändå.

Nu ska jag inte hoppa i ån innan jag vet vad det är för temperatur. För det handlar ju lite om kostnaden samt förvaring också. Det där med hur en ska förvara sakerna sen brukar flyga mig rakt över huvudet. Vilket gör vissa i huset lagom nöjda 😀

 

 

Grönt, grönt och åter grönt. Ihop med vitt och svart. Har vårt behov av vitt och svart kommit tillbaka efter några år av grått, mörkblått, dimgrönt etc? Nu är ju Granit kända för just trä, svart, vitt och grått (kanske mer betong) men jag känner att jag gillar det. Svart, vitt, rött och grönt är härliga färger ihop. Måste helt klart å det snaraste bege mig till Granit känner jag. Det här kan bli dyrt. Tur jag inte köper så mycket kläder under julen.

 

Presentkalender eller förvaring, you pick. Hade jag haft den som adventskalender hade jag nog piffat till den lite, hade jag haft den som förvaring för diverse småprylar ute i förrådet så hade den nog fått behålla sin ursprungliga färg och form och åldras med tidens charm.

Problemet med denna, som jag även har med en annan jag köpt. Är att det är ett begränsat utrymme. Visst kan en eller annan klapp sticka upp men det är ju inte meningen. Ibland får en ju inte ens i klapparna.

 

Är den inte helt fantastisk? Väldigt lik klongs fast upp & ner eller vad man ska säga. Men rustik och rejäl och så vacker. Den får som sagt gärna flytta hem till mig. Här har Granit lyckats riktigt bra. Jag gillar det där svarta gjutjärnsaktiga och tycker det passar bra till jul. Speciellt för att göra julen lite mer traditionell om man tex bor i ett modernt hus.

 

Den här hittade faktiskt min man. Eller, han skickade den alla första bilden här i inslaget till mig och sa att den skulle passa bra på vårt ellipsbord som är ganska stort och rejält. Jag tyckte bilden var fantastisk och höll absolut med. Några dagar senare gick jag genom bilder jag laddat ner och inser att jag redan har den liggandes på datorn men inte riktigt hunnit med att titta ordentligt. Den är inte billig, det är den inte, men den är rustik, vacker och skulle säkert bli magnifik på vårt stora bord och stora rum.

Den finns i två storlekar, den lilla ser ni här ovan och den stora är den första bilden längst upp.

 

Med en ljusslinga kan man göra massor av roliga saker, tex skriva Ho-ho. Fast kanske lite snyggare (om jag nu ska klaga på något). Har sett många bloggare, designers som tidigare gjort schyssta saker med ljusslingor, bara fantasin säter gränser (och möjligtvis makar som inte vill ha massor av små hål eller tejpmärken på väggarna)

 

 

Japp, den här gillat jag verkligen. Undrar bara hur mycket den lyser, tycker att vissa LED-ljus lyser för svagt och då blir det ju inte lika effektfullt, speciellt inte om en har en stor ljusstake, där behöver lamporna vara av bra kvalité och lysa starkt så att de inte kommer bort.

 

 

GRANIT SKOJAR TILL DET

 

HAHA, någon som känner igen sig? Jag har blivit bättre men det är för att min man (med all rätt) blir galen på mig annars för det är han som får reda ut röran inför jul om jag inte lagt ner det ordentligt efter jul.

 

 

Fina ljusstakar och stjärnor. Stjärnorna är ju bara så jobbiga att få rakt och de här man knyter ihop. Ja jag har väl gjort sönder ett par st i frustration över att man behöver minst tre par händer för att knyta så att det inte blir ett glapp. Jag har börjat föredra ljusstakar, av förklarliga skäl.

 

Men nu ska jag lägga mig och vila. Min förkylning gör mig rätt trött och slö och nån timmes vila gör nog susen. Hoppas jag. Hörs senare.

 

/Heléne

1 KOMMENTAR

  1. Lika fint som alltid från Granit! Jag sprang förbi deras butik på Väla i helgen och älskar verkligen den enkla och avskalade men varma och naturnära känslan de lyckas åstadkomma!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here