IKEA JULEN 2023 – FOLKLORENS TID

0
315
IKEA JUL

 

DEN LJUSA JULEN

Jag tänkte att vi skulle kolla på IKEAs julkollektion, VINTERFINT och STRÅLA. Jag tycker verkligen om IKEAs kollektion i år (fast det brukar jag ju göra hihi). Tycker att den är så ljus och fin och med perfekta inslag av rött, grönt, guld och vitt. Med mörkblåt som en bra avbrytande accentfärg. I år, som flera år tidigare tar IKEA fasta på den svenska folkloren. Jag älskar de här traditionella mönstrena, kan inte bli mer svenskt än så. Och visst ska väl det svenskaste vi har i butiksväg spegla det svenskaste vi har i tradition och mönster.

Men nu tittar vi på kollektionen tycker jag.

 

IKEA JUL 2023 IKEA JUL 2023 IKEA JUL 2023 IKEA JUL 2023 IKEA JUL 2023

 

DUKNING & PEPPARKAKOR

IKEAs bordsdukning är något som jag tänker mig ute på landet i ett vackert hus med högt i tak och stora fönster. Där ljuset stålar in och gör allting ljust och härligt. Jag gillar verkligen kakfaten, de skulle kunna få komma med hem till mig. Porslinet är lite för enkelt för min smak men passar väl in i helheten. Duken känns rolig och modern.

& pepparkakshus i mängder. I år skulle jag faktiskt kunna tänka mig att göra ett pepparkakshuslandskap. Speciellt om man har tillgång till färdiga formar (lat är jag). Jag har faktiskt hållt i en pepparkakshustävling där jag själv vann två gånger, en gång med Eiffeltornet och en gång med Nimis (skulle ha varit tvillingtornen i Kuala Lumpur men gick sönder så fick ändra namn och byggnad). Men det är alldeles för mycket jobb att göra pepparkakor enligt mig. Och köpepepparkakor sakar bättre än mina brända, sneda kreationer. 🙂 Men med dessa, som jag antar är formar, från IKEA kanske till och med jag tar mig i kragen och skapar något gulligt.

 

IKEA JUL 2023 IKEA JUL 2023

JULKLAPPSPAPPER

Jag ÄLSKAR IKEAs julklappspapper, det gör jag nästan varje år om inte varje. Men i år! Superfina med halmbockar, domherrar, tomtar, granar och hästar. Jag som egentligen har köpstopp på julklappspapper de kommande tio åren kan nog ändå klämma in ett eller två från IKEA.

 

IKEA JUL 2023 IKEA JUL 2023 IKEA JUL 2023 IKEA JUL 2023

IKEA JUL 2023

 

JULGRANAR OCH JULGRANSDEKORATIONER

Kul att se IKEAS julgranar och dekorationer i år. Jag gillar verkligen julgransdekorationerna, speciellt de vita med inslag av rött, grönt och blått. De skulle definitivt kunna få bo i min gran. De skulle även någon de söta figurerna eller en tomte eller två. Jag har tillräckligt med dekorationer till min gran men en eller fyra till gör ingen skada. Kul också att se de röda blommorna, de är väldigt fina.

Vad tycker ni, gillar ni?

 

IKEA JUL 2023 IKEA JUL 2023 IKEA JUL 2023

 

FOLKLORE OCH TRADITION.

De här inslagen tycker jag är så fina. Jag är ingen blå person, det har jag nog nämnt tusen gånger, men den här kudden skulle jag definitivt kunna se i min soffa. Kanske till och med två. Det skulle utgöra ett mysigt inslag i mitt lilla hem. Får se vad de kostar och sen bestämma mig. Annars gillar jag ju även julstrumpan men jag har så många så det får räcka. Gillar även tomtarna men det är heller inget jag behöver i mitt hem, jag har tillräckligt med väsen till jul.

Summa summarum: En riktigt fin kollektion som jag tror många kommer att gilla. Man kanske inte köper allt rakt av men jag tror att höstens kundvagnar kommer innehålla en hel del från den här kollektionen. Och det kommer ju finnas mer än detta, det gör det ju alltid. Kollektionen brukar finnas till försäljning i slutet av september, början av oktober.

Tidigare julkollektioner från IKEA:
2022
2021
2020
2019 del 1
2019 del 2
2017
2016 del 1
2016 del 2
2015
2014
2013

 

DELA
Föregående artikelBLOSSA LEDTRÅD NR 3
Nästa artikelINFÖR HÖSTEN
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here