SMYGTITTA PÅ JULEN 2021 PÅ IKEA

2
1806
Ikea vinter jul 21

 

VINTER-21 – ÅRETS IKEAJUL

Så är det äntligen dags att smygtitta på årets IKEA-kollektion – VINTER-21. En mjuk kollektion utan skarpa kanter. Årets färg verkar vara grön och jag får känsla av återbruk, natur och 60-70-tal. Ingenting sticker ut utan kollektionen är genomarbetad och väldigt IKEA. Bilderna är lite mer modesta än vad de brukar vara men jag tycker att det passar med årets kollektion. Vi tittar.

 

IKEA - vinter 21 IKEA - vinter 21IKEA - vinter 21Jul hos IKEAJul hos IKEA

 

GRÖNT ÄR SKÖNT

I år är det mycket grönt blandat med natur i form av ljust trä, kvistar vitt och avskalat. Grönt glas får i alla fall mig att tänka på återbruk och det piggar upp med de här ljusagröna nyanserna. Annars är det relativt avskalat, som att dekorationerna inte är det viktigaste den här julen utan istället är det sammankomsten och umgänget som är det centrala.

Julgranskulor kommer det såklart i alla dess färger, men även mycket grönt öven här.Men de gulligaste grankulorna för i år måste vara dessa tre sötnosarna. En räv, en hare och ett rådjur. Passar för både vuxen som barn.

Bordet dukas upp med vitt, grönt och klarglas. Enkelt och smakfullt, här får maten spela huvudrollen.

 

IKEA - vinter 21 IKEA - vinter 21 IKEA - vinter 21IKEA - vinter 21

 

DEKORATIONER I NATUR, VITT, SVART OCH GRÖNT.

Juldekorationerna fortsätter i samma tema. Mycket natur, mycket grönt med inslag av svart och vitt. En julgran med dekorationer i dessa färger kommer vara helt rätt julen -21, men det kommer inte vara den enda trenden i år så passar det inte er smak så är det bara att fokusera på det man själv gillar. Jag är personligen inte så trendkänslig när det kommer till julgranen.

Även ljusstakarna är nertonade och går i natur och svart. Det kommer säkert komma en massa röda och vita ljusstakar också men de går inte att hitta bland de pressbilder som IKEA släppte igår.

Kul att se att de tagit in Ormhassel och ris i dekorationen. I Danmark ser vi väldigt ofta Lärk på julen och det är jättefint. Ormhassel och ris är väldigt trevligt det också. Jag använde Ormhassel som påskris en gång, mycket lyckat. Här kan man ha det i fönstret eller kanske ovanför ett bord (att hänga från taket) som man sedan dekorerar med ljusslingor, kulor och annat vackert.

Och glöm inte husdjuren i jul, klart att de ska ha en uppdaterad matskålsmatta!

 

 

TRADITIONELLT RÖTT

Självklart finns det röda inslag, men de är inte så många. Mycket av det röda hittar vi i form av juliga eller svenska figurer, typ Dalahästar, rävar, tomtar. Givetvis kommer det att finnas röda julgranskulor att köpa inför julen på IKEA. Än så länge är ju inte hela kollektionen släppt och mycket mer lär tillkomma.

 

 

LJUS INNE & UTE

Ingen VINTER utan massor av ljus. Både inomhus och utomhus. Jag älskar ju ljusslingor och det finns det många av på IKEA. I form av stjärnor, vanliga ljus, bollar etc. Vackra slingor att dekorera bokhyllor, skänkar och annat. Den långa, mörka årstiden blir ljusare när vi pyntar våra fönster och trädgårdar med massor av små ljus. Och ljusslingor kan man ju ha mycket längre än enbart under december. Låt dem sitta till sista februari så känns livet lite mer upplivat och trivsamt. Men låt det inte stanna vid ljusslingor, häng upp solcellslampor, eller kanske hellre batteridrivna sådana då det kanske inte är tillräckligt med sol vid den här tiden på året.

IKEA VINTER-21

Japp, det var årets jul hos IKEA. Vad tycker ni, är det en kollektion ni gillar?

 

Källa: Pressfoto IKEA

 

DELA
Föregående artikelJULESKUM 2021 – ÄPPLE OCH KANEL
Nästa artikelATT SAMLA PENGAR OCH BONUS VIA KREDITKORT INFÖR JUL.
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

2 KOMMENTARER

  1. Ny läsare här! Så kul att hitta någon som delar ens kärlek för julen och allt därtill. Ser fram emot att läsa dina kommande inlägg och inspireras inför julen 🙂

  2. Tack.Olivia. Ser fram mot att läsa dina kommenterar. Och skicka förslag för vad just du skullen vill att vi skrev.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here