JULEN PÅ IKEA – 2019

4
5042
JULEN PÅ IKEA - 2019

 

VINTER 2019

Äntligen har jag fått tag på IKEAs julbilder. Det är alltid lika mysigt och härligt att frossa i vad IKEA kan tänkas leverera varje säsong. I år är inget undantag. IKEA har hämtat inspiration (inbillar iaf jag mig) av den klassiska Dalahästen och dess kurbits-mönster. Färgerna går i rött, vitt, blått och natur. Det är väldigt ljust och svenskt. Härligt tycker jag. Vintern är ju redan så mörk att jag gärna ser till att ta in så mycket ljus och ljusa dekorationer som möjligt. Så den här kollektionen tycker jag är passande för den svenska julen och vintern.

Vi kikar lite på JULEN PÅ IKEA – 2019:

 

Julen på IKEA - 2019
Julen på IKEA - 2019
Julen på IKEA - 2019

VACKRA LJUSKÄLLOR

Hos IKEA brukar det gå att hitta riktigt fina ljuskällor och den lilla ljuskupolen är ju helt enkelt alldeles bedårande. En sådan skulle jag definitivt vilja ha i år. Ljuskopparna att ha på bordet är också en väldigt trevlig detalj. Tycker ljusslingor i vanliga fall är lite krångliga att ”hålla på plats” men de här är ju fiffiga i sin utformning. Hoppas de känns bra på riktigt också.

Klassiska julstjärnor. Jag behöver införskaffa en ny i år och då kan en av de med många små hål vara en av kandidaterna. När jag tittar på julstjärnor vill jag dock ha lite kvalité och min erfarenhet av IKEAs julstjärnor är väl lite sisådär. Några har varit bra, andra inte. Men jag får ju vad jag betalar för, så är det ju.

Måste tillägga: Gillar bordsdukningen på första bilden. Enkel men ändå vacker. Precis som jag gillar.

 

Julen på IKEA - 2019

Julen på IKEA - 2019

Julen på IKEA - 2019

Julen på IKEA - 2019

Julen på IKEA - 2019

 

❤️ IKEA HJÄRTA KURBITS ❤️

Jag gillar det här, även om jag är lite skeptisk till blått. Men det funkar på porslin och servetter tycker jag. Presentpapper? Not so much. I min enkla mening.

Sen älskar jag den genomskinliga granen med plats för polkagrisstänger eller varför inte hemmagjorda julkarameller? Jag kan också tänka mig att bygga ett litet snölandskap. Kanske med en granbil eller små rådjur i skogen. Det hade varit fint tänker jag.

Som julbloggare får jag väl nästan skämmas nu men jag har faktiskt ingen julservis. Jag kan inte riktigt motivera den kostnaden som det skulle innebära. Och ska jag ha en så ska det vara en gedigen en som varar för alltid. Men så länge så kan jag tänka mig en liten grötskål från IKEA. Gulligt med de små hängande tomtarna. De kan gärna få liva upp min tomtegröt.

& servetterna kommer jag definitivt köpa. Och den genomskinliga julgranen.

 

Julen på IKEA - 2019

Julen på IKEA - 2019

Julen på IKEA - 2019

Julen på IKEA - 2019

Julen på IKEA - 2019

 

NÄR DET ENKLA ÄR DET VACKRA.

Som jag gillar ett brunt paket med rödvita snören runt! I alla fall i teorin. När jag väl sitter där och ska slå in något så brukar jag misströsta och inte alls uppleva det lika fint som på alla bilder jag sett. Då blir det till slut ett annat papper. Dock inte ett blått. Mycket kan jag slå in julklappar i men inte ett blått papper. Så IKEAs blåa julklappspapper får stanna kvar på IKEA för min del. men det finns säkert många andra som gillar det. Tur! då blir det fler kvar till er 🙂

Däremot kan de vita julgranskulorna med det röda kurbitsmönstret få följa med mig hem. De gillar jag jättemycket.

 

Julen på IKEA - 2019 Julen på IKEA - 2019

 

JULEN PÅ IKEA – 2019 – SAMMANFATTNING:

IKEAs VINTER-kollektion är fin i sin enkelhet och det tror jag många kommer gilla. Dessutom brukar det vara otroligt prisvärt. Nu har jag inte sett hela kollektionen men jag hoppas att det kommer lite… mer? Det är trots allt inte så många saker ur kollektionen som jag känner att jag bara måste ja. Men det kanske kommer. Jag får hoppas på det i alla fall. Sen behöver jag faktiskt inte köpa mer julpynt, det kan vara att jag är lite mätt på ”slit och släng”-julpyntet. Men några få saker kommer jag definitivt spana in och förhoppningsvis köpa med mig hem. sen får vi se vad det blir.

Hur känner ni inför IKEA-julen 2019? Tummen upp eller tummen ner? Kommer ni köpa och vilka av sakerna kommer ni köpa tror ni? Kommentera gärna så jag får höra era åsikter om årets IKEA-jul.

🎅

 

DELA
Föregående artikel2019 ÅRS WHISKYKALENDER
Nästa artikelJULEN HOS GRANIT 2019 – EN SNEAK PEEK
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

4 KOMMENTARER

  1. Vad kul att äntligen få kika lite på IKEAs julprylar i år! En del (det röda/vita) ser ju lovande ut, och allt som har tomtar på sig:) Men jag fattar inte varför de envisas med färger som blått till jul… Det brukar alltid sluta med att de rear ut en enorm hög med blåa julkulor efter nyår… Jag hoppas att de har många röda/vita julklappspapper; jag brukar köpa de flesta julklappspapprena där nuförtiden. Och som du vill jag INTE ha blått julklappspapper!

  2. Jo, en del fina saker. Plåtburkarna, glasflaskorna och porslinet. Vet du när dessa saker kommer finnas i butikerna?

  3. Nja, det här var alldeles för vitt för min smak. Gillar betydligt bättre stilen från nötknäpparbilderna för ett par dagar sen! Gillade ju julen på IKEA förra året med det mer murriga: de rutiga röda/gröna snörena, papprena osv så trodde att de skulle köra på mer i den stilen i år också, men icke alltså…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here