JULEN PÅ IKEA 2020

2
4120
Julen på IKEA 2020

 

BLANDAT JULMYS FRÅN IKEAS JULKOLLKTION 2020

Julbilderna från de olika företagen börjar trilla in och jag börjar som vanligt med något av det svenskast vi har. IKEA. Ärligt talat jag blir inte riktigt klok på kollektionen, den spretar och känns som en blandning från flera olika år smidigt. Engelsk countryside, svenskt helylle, royalistiskt blått för att bara nämna några. Det känns inte som en sammanhängande kollektion även om det finns många fina detaljer.

 

 

DEN ENGELSKA STILEN MED INSLAG AV ALLMOGE.

Den översta bilden är underbar. Inbjudande, varm och ett uns av Fanny & Alexander. Den andra bilden är också fin men här känns det mer som de slängt in en industrilampa och blandat upp med allmoge. Jag får helt olika känslor av bilderna. Jag är inte alls lika förtjust i bil nummer två.

 

 

SVENSKT OCH LITE MODERNT.

Även här är bild nummer ett min favorit men den känns lite slarvig…? Buketten ser ut att ha några dagar på nacken och lampan känns inte alls som att den passar bra in. Kanske ska det förställa en nyårsbild men oavsett vad så är det ingen större favorit.

Bild nummer två är bara tråkig och hade lätt kunnat muntras upp med lite ljus och mjuka filtar eller något härligt fårskinn.

Bild nr tre är nog min favoritbild trots allt, det är liv och rörelse och den känns mer naturlig på nått sätt.

 

 

KLASSISKT

Älskar den lilla granen med de små kulorna. De skulle gärna får flytta in hos mig då jag tänker att katten inte skulle gå helt bananas iaf jag har en liten ist för stor.

Bild nummer ett är mysig och jag hade gärna krupit upp i den soffan. Den känns varm och familjär, dock kunde jag ha varit utan de silvrig girlanderna eller vad det nu är, tycker det ser stökigt ut.

 

 

VARMT OCH GEMYTLIGT.

Dessa tycker jag om, speciellt den översta granen igen pga av katten. Jag hade nog fyllt den med annat med den funkar ju till mycket. Paketkalender, julkort som folk skickar, klassiska julfotografier från tidigare jular osv.

Och den lilla flätade granen är ju bara så söt. Mysigt att vakna till, lysa upp en mörkare vrå eller bara komma hem till efter en lång dag på jobbet. Slänga upp fötterna på soffan, sätta på lite julmusik, dricka en kopp glögg och njuta av ljuset från granen.

 

 

BLANDADE STILAR

Här är några av de fotografier jag tycker visar på sen splittrade kollektionen. Det behöver inte vara fel, det är bara det att det inte riktigt passar min smak. Det är lite Royal Copenhagen, Tine K, IKEA-stil, och allmoge. Gillar dock påslakanet och örngotten, mycket fräscha och ser mysiga ut att krypa ner i.

 

 

MAT, MAT OCH MER MAT.

Skänken med julmaten får mig att bli sååå sugen på julbord nu, men jag ska vackert vänta till slutet av nov/början av dec

Smart med serveringsvagnen också så att man slipper ha allt på bordet samtidigt.

Det blå gillar jag inte alls, jag har sagt det innan men för mig är blått ingen julfärg och det håller jag fast vid. Men för dem som gillar blått är det här en vacker kanna/vas som går att använda året om

 

 

JULSTjÄRNOR

The more the merrier, Dock ska det ju finns plats att hänga upp dem på också. Och plats är något jag inte har tyvärr. Annars hade jag gärna hängt upp ett par st liknande hur de gjort på bilden här.

 

 

JULSTÖK I KÖKEK

Under julen brukar iaf jag hänga mycket i köket och här tycker jag IKEA fått till det riktigt bra. Jag skulle gärna ha den vita brickan att servera glögg, gröt, godis på och de små jutevävspåsarna att lägga ner hemmalaget godis i och gett bort. Juteväv är väldigt mycket jul för mig.

 

Julen på IKEA 2020

 

JULKLAPPSPAPPER

Jag hittade bara den här bilden när det kom till julpapper men IKEA brukar ha bra julklappspapper, Jag har dock sagt i några år nu att jag inte ska ha några så jag måste försöka hålla det löftet, Det kommer med 99% risk inte gå men man kan ju alltid hoppas.

 

Tidigare IKEA-kollektioner:

IKEA 2019 
IKEA 2019 DEL 2
IKEA 2017
IKEA 2017

DELA
Föregående artikelLEGO SLÄPPER ENSAM HEMMA-BYGGSATS
Nästa artikelATT VISA DEN UNDERBARA JULEN HOS RUSTA 2020
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

2 KOMMENTARER

  1. Härligt att se att bloggen börjar komma till liv igen! Då vet man att bästa högtiden är på ingång 😍

    • Tack! Ja det tog ett tag men nu så. Har inte haft inspiration innan,. Och utan insp = ingen blogg, Så viktigt att ha lite inpo när man man ska göra inlägg.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here