IKEA CHRISTMAS

 

IKEA FLÖRTAR MED GAME OF THRONES & ISLAND.

IKEAs julkollektion hämtar inspiration från Island och jag kan inte låta bli att tänka på Game of Thrones. Speciellt inte efter den HÄR artikeln. De har humor, det får man verkligen ge dem.

Hur som helst. Grått, mörkt, natur, vitt och med endast lite inslag av rött. Inte direkt likt det vi sett från IKEA de senaste åren känner jag. Förra året var det mycket rött, vitt och ljust. NU verkar den grå trenden slagit ner ordentligt även inom julområdet.

 

 

Roliga dekorationer att ha i granen, gillar de små husen. Sen skulle det ju vara skönt att kunna hänga upp sin julgran så här men det är nog inte så många som har möjlighet till de. & praktiskt…HUR vattnar man?

 

 

Snyggt stengods och härligt murriga kuddar som (för) mig verkligen känns traditionella. Som om ett gäng gamla tanter suttit och kavlat de isländska fårfällarna och vävt och sytt vackra kuddar. Mmm… några sådana här kan det nog bli i år tror jag.

 

 

LED-ljus är ju stort hos IKEA, och jag gillar de här ljusinstallationerna även om de nog inte skulle passa hemma hos mig. Men jag uppmuntrar att vi tänker mer på vad vi förbrukar och brukar och IKEA gör ett jättearbete inom det området.

 

 

Söta tomtar i stil med Åsas Tomtebod. Men visst är den stora gosig? Han kan få flytta hem till mig, risken är väl bara att det finns en liten fyrbent vän som tror att det är hans och sen är tomten no more 🙂

 

 

Gulliga paket till paketkalendrar. Gillar att de har satt lite roliga färger på dem och inte gått all in på grått och natur här. För barnen är det nog lite roligare med färg, gulliga djur och figurer framför stil.

Tycker det är svårt at avgöra hur julklappspappren ser ut i år av bilderna att döma. Det kan vara både flipp eller flopp. Å andra sidan, jag har inslagningspapper så att det räcker ett halvt decennium så jag ska nog bara vara tacksam om det inte är papper som får hjärtat att fladdra lite extra. Men återkom i början av oktober så får vi se hur det gick med den saken…

 

 

Det här plastiga, glättiga är inte alls min stil men det är iaf annorlunda. Kanske passar till en härlig nyårsfest men inget jag personligen kommer köpa hem.

 

 

Härligt dukade bord, får dock ingen direkt julkänsla av dem. Snygga javisst men nån fäll till här eller där, någon annan blomma än en gul, lite mer grönt, mer ljus. Ja, mer av det där traditionella helt enkelt. Men som helhet är jag nöjd med årets kollektion, det kommer säkert hamna en hel av dessa saker hem hos mig om jag känner mig själv rätt.

 

Alla bilder kommer från IKEA och går att hitta HÄR

DELA
Föregående artikelMjukt och varmt från ferm LIVING julen 2017
Nästa artikelÅRETS TEADVENTSKALENDER & ÅRETS KAFFEADVENTSKALENDER
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here