JULEN PÅ IKEA – 2019 DEL II

0
1138
ikea

 

MER AV JULEN HOS IKEA.

Dags för andra delen av Julen på IKEA. Mer vitt, rött och lite inslag av blått men även guld. Men även lite svart, & jag gillar de svarta detaljerna! I år får vi inte bara den traditionella serien VINTER, i år utökad till VINTERFEST, utan även besök av VÄRMER.

Årets kollektion är delvis lekfull, främst när det kommer till julklappspapper och julbak, för att vi ska involvera barnen mer i julstöket.

Vi kikar:

 

ikeaikea ikea

 

JULGRANSDEKORATIONER

Traditionsenligt i mycket rött och vitt. IKEA har en väl sammanhållen färgskala i år. Det är enkelt och det fungerar år efter år, det tycker jag är bra. Domherrarna, tomtegubbarna och svamparna är söta och främst svamparna fastnar jag för. De tar jag gärna med mig hem från IKEA i år. Domherrarna hade gärna fått vara i samma material som svamparna och med en liknande anordning för att sätta fast dem i granen.

Men det som verkligen fångar mitt öga är tomten! Ni ser den skymta på julgransbilden. Den gillar jag skarpt. Kostar 199 kr och han får gärna bo hos mig.

 

ikea ikea ikea ikea ikea ikea

 

JULKLAPPSPAPPER

Mycket rött, mycket vitt och en del blått, precis som i övriga delar av kollektionen. I år är jag inte speciellt begeistrad över IKEAs julklappspapper. Det enda jag egentligen gillar är det rödvitrandiga (det med breda ränder). Det är väldigt mycket min smak. Sen tycker jag att pappret med tomtefar och tomtemor som man kan klippa och leka med är roligt. Det påminner väldigt mycket om min barndom och alla klippdockor vi hade att roa oss med. Jag tror att det här pappret kommer sälja bra, och förhoppningsvis får många barn roa sig med just detta. Hade jag köpt det hade jag definitivt klippt ut i alla fall två dockor bara för att det är kul.

Som vanligt erbjuder IKEA flera bra varianter till påsar och kartonger att slå in i. Detta uppskattar jag mycket. Otympliga julklappar är både svåra att slå in och att få fina. Då är det fint att få lite hjälp. Som vanligt är jag kanske lite tråkig men jag föredrar de enfärgade kartongerna. Med ett vackert band, en grankvist eller varför inte en ljusslinga så blir det vackra julklappar under granen.

 

ikea ikea ikea ikea

 

VÄRMER – PÅ TILLFÄLLIGT BESÖK

Den här serien gillar jag. Här får jag de svarta inslagen jag älskar, här i försinkat stål. Jag älskar ljuskronan, den roliga pusselljusstaken och lampetten. Dessutom till väldigt överkomliga priser. Jag gillar ett bra pris ihop med något som håller över tid. & det tycker jag att dessa produkter gör. De fungerar dessutom även när det inte är jul, vilket är bra. Serien är annars lite spretig, jag får inte riktigt ihop helheten. Det syns inte så tydligt på produktbilderna men var för sig så ser jag ingen röd tråd. Förutom den uppenbara att det är saker för hemmet.

IKEA JULEN – 2019 DEL II, SAMMANFATTNING:

Så vad tar jag med mig hem från årets vinterkollektioner? Dels ett par dekorationer från förra inlägget (länk i slutet av det här inlägget), dels tomten! Den är given känner jag. Svamparna får följa med hem, det rödvita pappret likaså. Sen förhoppningsvis något ur serien VÄRMER. Jag har tyvärr inte lägenhet nog för en ljuskrona men en lite ljusstake kan jag nog få plats med. Om inte det så en ljuslampett kanske.

Men resten lämnar jag åt er. Förhoppningsvis hittar ni era egna favoriter som får följa med er hem och förgylla julen. Hos IKEA brukar det ju finnas något för alla, det är det som är så bra.

Första delen av min IKEA-spaning hittar ni här: JULEN PÅ IKEA – 2019 (del I)

 

 

DELA
Föregående artikelJULEN HOS GRANIT 2019 – EN SNEAK PEEK
Nästa artikelTEADVENTSKALENDERN 2019
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here