HOUSE DOCTOR JULEN 2023

0
363
House Doctor julen 2023

 

STILRENT, ENKELT MED INSLAG AV NATUREN

Så var det dags att kolla in House Doctors julkollektion och den innehåller ungefär det den brukar. Mycket traditionsenlig. Kul med ny färg på Bubblan, roligt för samlare och folk som har grönt hemma tänker jag. Porslinet är rustikt, precis som hos många andra företag. Jag gillar det enkla i House Doctors design men har själv gått mer mot det maffiga. Ändå kan jag inte låta bli att gilla det jag ser.

 

House Doctor julen 2023House Doctor julen 2023

 

PORSLIN

Detta verkar vara trenden i år, något som för mig för tankarna till landet och en lite äldre stuga. Kraftfull keramik i enkla färger med brända detaljer. Lite för tråkigt för jul i min smak men det går säkert hem hos många. Jag gillar dock det vita porslinet och duken med stjärnorna, dte tycker jag är jättefint. Det behöver inte vara så mycket men något som lyfter produkten tycker jag är viktigt.

House Doctor julen 2023 House Doctor julen 2023

 

HÄRLIGT GRÖNT

Varje år har en accentfärg och i år är det grönt hos House Doctor. Jag gillar det och kan tänka mig att blanda in mer grönt hemma, fast jag redan har mycket, jag menar, hela julgranen är ju grön. Åhh va jag längtar efter min julgran kände jag nu 🙂

Att lägga kulor så här i en skål tycker jag är jättefint och något jag gjort tidigare år, kanske blir det så i år igen, om det blir några kulor över. De senaste åren har jag tenderat att hänga upp alla i granen.

 

House Doctor julen 2023 House Doctor julen 2023 House Doctor julen 2023 House Doctor julen 2023 House Doctor julen 2023 House Doctor julen 2023

 

GULLIGA JULKLAPPSPAPPER

Ni som följer mig vet ju hur dte ligger till vid det här laget. Jag är svårt julklappspapperberoende. Och de här gjorde inte suget mindre direkt. Så himla fina. Älskar det med trumma, väldigt danskt tänker jag. Sen är jag en ständig sucker for julgransbilar. Jag har inget brunt papper med julgransbilar på och det känns ju nästan som ett måste. Hmm, jag kanske bord ebörja samla på julklappspapper, dvs utan att öppna dem. Det skulle iaf göra det mer rättfärdigande att köpa fler.

Och randiga snören tackar jag inte nej till, speciellt inte rödvitrandiga, kan också vara något av ett beroende.

 

House Doctor julen 2023 House Doctor julen 2023 House Doctor julen 2023House Doctor julen 2023
 

VACKRA DETALJER

LJUSLYCKTORNA! Villhöver av stora mått. Så otroligt fin a. Men jag skulle nog inte ha dem till julen utan nu i hösat, nu när dte börjar bli mysigt att tända ljus om kvällarna och fylla upp rummet med dansande lågor ist för de något tråkigare led-lamporna som finns i mitt hem.

Och ljusstaken kan jag verkligen tänka mig ha hemma i vardagsrumsfönstret. Jättefin.

Slutsats. En helt ok House Doctorkollektion, inget som direkt sticker ut eller stör. Perfekt för den minimalistiska eller den som letar efter detaljer. men den är ju väldigt dansk och jag ser fortfarande framför mig hur det ser ut ungefär så här i danska hem. Kan liksom inte föreställa mig överflöd á la Amerika av någon anledning. Det är inte min smak längre men jag har inget emot det. Men jag vill ha lite mer maff, lite mer färg, mer av allt.

Men stilrent och snyggt är det.

 

House Doctor tidigare år:
2022
2021
2019
2018
2017 del 1
2017 del 2
2016
2014

DELA
Föregående artikelSEPHORA JULKALENDER 2023
Nästa artikelRITUALS ADVENTSKALENDRAR 2023
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here