HOUSE DOCTOR – JULEN 2019

0
1348
house doctor

 

SOBERT FRÅN GRANNLANDET I SYDVÄST.

Så var det dags för nästa företag att visa sin vision för julen 2019. House Doctor har alltid varit en av mina favoriter bland designmärkena. I år är det kanske en aningen för sobert för min smak men det är definitivt i linje med den danska julen. Skandinaviskt mjukt, avskalat och enkelt. Men vi behöver ju inte köpa hela konceptet. I stället plockar vi ut godbitarna och syr ihop sin egen jul med det vi tycker om. Det är ju det som är så bra!

Låt oss titta lite på vad House Doctor har att erbjuda.

 

 

JULGRANSBILAR <3

Älskade små julgransbilar och julklappsbilar! Ni som följt mig vet att jag är helt tokig i dessa bilar, jag tycker helt enkelt att de är underbara. Dessutom är de enkla att göra liknande själv om man skulle vilja det, ett pyssel för både stora och små.

 


 

FÄRGSKALOR

Det är mycket murriga och mörka färger i år. Det är till viss del annorlunda mot det klassiska vita som vi brukar se. Grå väggar har varit hett ett bra tag nu och tillsammans med mörka detaljer blir det en harmonisk stämning. Men inte en röd pinal så långt ögat kan se. Däremot dekorationer i en grönblå skala och mjukt rosa. Fint men inte så juligt för egen del.

 

 

LJUSBORD

Det här gillar jag väldigt mycket. Ett bord med mycket ljus i olika slags ljushållare. Låte man tager vad man haver. Det behöver inte vara så uppstyrt. Några höga, några låga, lite natur och vips så är man hemma.

 


 

I JULGRANEN

Väldigt fin julstjärna måste jag säga. De senaste åren har jag inte haft någon stjärna i toppen men den här skulle jag absolut kunna tänka mig. Men kanske i en annan färg? Och tofsar! Kanske inget jag själv skulle valt (min katt hade blivit skogstokig och tänkt att jag hängt upp leksaker till honom i granen) men de är väldigt söta. Däremot är stjärngirlangen helt i min smak. Den skulle jag absolut kunna tänka mig i årets gran.

 


 

JULKLAPPAR

Vackra julklappar <3 Enkelt men ack så snyggt. Gillar själv att använda riktiga band, det blir lite mer gediget och elegant. Dessutom går de att återanvända, vilket jag alltid gör, så det är en win-win. Miljövänligt och ekonomiskt.

 

 

Ja, House Doctor har otroligt vackra detaljer som man kan plocka in bland sitt vanliga julpynt. Dessutom brukar det vara överkomliga priser vilket gör att det heller inte blir så dyrt om man köper på sig ett par tre stycken dekorationer. Och mycket går ju att använda igen eller hitta hemma. Bara fantasin sätter gränser när jag vill göra ett ljusbord, men om jag tittar mig omkring hemma har jag säkert många saker redan som kan användas som ljushållare.

Och band återanvänder jag som sagt. Grenar och gröna inslag kan en hitta i skogen eller i en blomsteraffär eller där de säljer granar. Kottar går både att hitta och köpa (om man inte bor nära en skog). Som sagt, bara fantasin sätter gränser.

DELA
Föregående artikelBLOSSA19 – LEDTRÅD NUMMER TVÅ
Nästa artikelÅRETS BURK MED HÄRLIGA PEPPARKAKOR 🎅🏻
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here