ATT VISA DEN UNDERBARA JULEN HOS RUSTA 2020

0
2331
Julen på Rusta 2020

RUSTAS INBJUDANDE JUL

Jag tror inte att jag har skrivit om julen på Rusta på bloggen någonsin. Men årets julkollektion gör mig lycklig på något sätt. Mysig, inbjudande och julkänsla på perfekt nivå. Känslor jag inte känt innan gällande Rustas jul. Då har det mest varit julslingor. Nu gillar jag det mesta. Ska vi titta lite?

 

Rusta jul 2020 Rusta jul 2020 Rusta jul 2020

 

JULGRANAR

Vilka julgranar! Jag gillar alla. Även om jag gissar att de flesta är i plast. Jag har aldrig velat ha en plastgran men jag känner att jag börjar ändra mig där. Och de här bilderna gör  inte att att den känslan minskar, snarare tvärt om. Praktiskt, ekonomiskt och kanske miljövänligt? Jag har faktiskt ingen aning gällande det där. Vi ska ju gärna minska på plasten i våra liv men hur miljövänligt är det att köpa nya julgraner varje år? Om någon har ett svar på den frågan får ni gärna kommentera ang just det.

Hur som helst. Julgransbilderna är hur mysiga som helst. Jag tycker till och med om silvergranen med blå kulor. Den chocken! 😀 Men främst gillar jag grannen på den översta bilden. En traditionellt, dekorerad gran med vackra rosetter, rött och guld. Det enda jag önskar med den vore att den skulle vara bredare, mer lik, granen på bild nr 4. Så gran nummer fyra med gran nummer 1’s dekorationer.

Men rent generellt är jag mycket nöjd med granutbudet och dekorationerna. Ytterligare en chock (för mig själv alltså) är att jag gillar tomten med djurmotivklädsel. Tomten heter Bosse och jag tycker att han är väldigt söt.

 

Rusta jul 2020

Rusta jul 2020Rusta jul 2020 dekorationsby

 

DEKORATIONSLANDSKAP

Dessa är så söta. Inget jag kan ha hemma för det skulle ta för mycket plats och jag har väldigt lite plats att ställa saker på. Men hade jag haft större hade jag gärna haft den lilla julgranen. Det finns ju ett känt märke (som jag glömt av nu) där man kan samla på massor av olika delar och myckna upp otroliga byar. Men om man inte vill lägga så mycket pengar eller ha något stort kan detta vara ett alternativ.

 

Rusta jul 2020 Rusta jul 2020

 

ADVENTSSTJÄRNOR OCH LJUSDEKORATIONER.

VaD vackert det är med flera adventsstjärnor i fönstret, jag har faktiskt aldrig ens tänkt på idéen. Inte lysande stjärnor iaf. Men det här skulle jag verkligen kunna tänka mig i jul. Jag gillar den översta adventsstjärnan till vänster.

Adventsstjärnor i färg är inte min grej men jag tycker det är bra att det finns variationer. Minns att vi hade både vida och guldiga i stål när jag var liten. Ganska små sådana. Och massor av ljusstakar.

Utomhusdekorationer är väl egentligen inte heller min grej, lite för mycket “amerikanskt” för min smak. Men det ser ju fint ut i trädgårdar som har sådana, där ett rådjur eller isbjörn eller något annat lyser upp. Bland de här hittade jag faktiskt två jag gillade, dels Bambi, fint när dekorationen är “verklighetstrogen” och de sju små dvärgarna. Även om jag bara ser fem dvärgar på bilden.

 

bosse rusta jul 2020

jul rusta 2020

 

TOMTAR – KLASSISKA, PÄLSTOMTE OCH ROCK ‘N ROLL

Jag har aldrig varit en samlare på tomtar eller liknande men när jag fick min första vätte från Åsas Tomtebod (10 år sen) så började det så småningom. De senaste åren har det eskalererat men jag föredrar vättar framför tomtar. Av de här skulle jag konstigt nog välja både rocktomten och pälstomten. Verkligen ickeklassiker men piggar upp lite bland alla klassiska saker. Jag har förändrat mycket av min julstil de senaste åren och som ni vet lagt till både Sony Angels och Nötknäppare till min julsamling. Lite mer personligt och de flesta har jag en historia till, inte alla, men många. Får se vad det faktiskt blir i år. Det där med plats som sagt.

 

Rusta jul 2020

 

JULKLAPPSPAPPER

Många härliga klassiska julklappspapper och sidenband. Jag använder i princip bara sidenband nu för tiden när jag slår in julklappar. Tycker det är vackrare så.Och även om jag tycker många papper här ovanför är fina så _SKA_ jag inte köpa fler papper i år. Om jag skriver det tillräckligt många gånger så är ni många som kan reta mig den dagen jag visar upp mina nyköpta julklappspapper 😀

JULEN FRÅN RUSTA

Det var Rustas juL det ja, och jag tycker som sagt var mycket om den. Jag tror definitivt att det kommer bli några inköp från Rusta inför julen. Bra priser och fina saker. Det funkar bra ihop med min ekonomi och utrymme i år.

Vad tyckter ni? Gillar ni julgrejerna från Rusta?

DELA
Föregående artikelJULEN PÅ IKEA 2020
Nästa artikelBLOSSA 20 – ÅRETS GLÖGG
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here