ATT VISA HALVA JULEN FRÅN IKEA

4
1002
IKEAJUL
IKEAJUL

 

EN CHOCKARTAD BESVIKELSE – IKEAJUL PÅ HALVFART

 

Ja det må vara tramsigt men i vanliga fall är det jag som smyger omkring innan öppningsdags på IKEA och ber att få fotografera. Nu hade de inte ens halva avdelningen öppen trots att det proklamerats att den 13 oktober skulle det minsann vara igång. Jag känner mig lurad. Där kom jag med kameran i högsta hugg. Tänkte att jag äntligen skulle få slippa smyga och kunna fotografera precis som jag ville utan att behöva knacka en av de gulskjortade anställda på axeln och förklara mitt ärende.

 

ETT FÖRSTA INTRYCK

Första anblicken var bra och jag såg dess skönhet långt ifrån att jag kom dit. & det tog ett tag innan jag insåg att något inte stämde. Men innan jag kom så långt han jag iaf fotografera lite mysiga och produktaktiga bilder.

 

 

VITT, GULD; RÖTT & GRÅTT – IKEA TAR DET SÄKRA FÖRE DET OSÄKRA

 

IKEA verkar satsa mycket på vitt i år men jag såg mest röda och guldiga kulor. Men granarna var fina förstås. Här har vi till och med smällt in lite grått, de senaste årets stora IT-färg. Det lilla huset på sista bilden kommer i ett tre-pack med olika färg på taken och det var faktiskt det enda jag köpte från hela julavdelningen. Det måste vara rekord. Tror slutsumman för hela kalaset landade på strax över femtio kronor. Då jag köpte jag även en leksaksboll till Chili också. Kändes så fjuttigt att komma där med ett litet paket med tre små papphus.

 

Jag fortsatte min vandring mellan gångarna och fotograferade än det ena än det andra när jag plötsligt upptäckte att det satt avspärrningstejp för halva avdelningen. WHAT! & på  hyllorna?! I princip helt tomt. Inte en pappersrulle eller tejp eller adventskalender så långt ögat kunde nå. Jag var ganska förstummad och insåg att här skulle jag inte bli stående särskilt länge.

 

 

Ifall en vill ha en vit plastgran så finns det att köpa, dock även i naturriktig grön också.

 

 

Lite söt. Dessa är ju ganska dyra om man vill köpa dem färska och är man allergiker så går det ju inte allas så då kan detta vara ett alternativ kanske.

 

IKEA

 

Ja, jag var väl inte HELT imponerad med hur de hade lyckats med sin deadline om vi säger som så. Nu måste jag ju åka dit igen och även om jag gillar att fotografera så vill jag helst att det ska vara en färdig setup när jag väl är där. Iaf när det finns ett datum för det. Så för er som tänkt åka i helgen, vänta till nästa helg. Eller åk till Helsingborg (Detta vara i Malmö).

 

 

Av de saker som gick att köpa nu var det nog denna jag var mest imponerad över. Den riktigt andas julkänsla och va härligt det hade varit att kunna få ha levande ljus i en krona på julafton och dagarna runtomkring.

 

 

Men nej, inget av det de hade tagit fram till årets jul på IKEA slog mig till golvet direkt. Tråkigt nog för jag hade ju sett fram mot detta så himla mycket, ni vet ju hur tidig jag brukar vara ute och rota på IKEA-varuhusen. Men i år gick jag verkligen bet.

Men det är väl bara att återvända. OM en vecka eller så. Får be någon som jobbar på kontoret bredvid att spionera åt mig. Så att de kan berätta när det är klart. Vill inte åka i onödan. Positivt nog blev det ju ingen dyr historia. Men ingen ”hjärtart- hoppar- och – fladdrar heller.

För er som inte kan vänta eller inte bryr er om ljusstakar, papper etc, ni kan åka till IKEA nu. Ni som vill köpa presentpapper bör vänta. Då kanske tom lussekatterna har börjat serveras i restaurangen. Det kan ju vara värt väntan. Eller så snor en ihop en deg själv, undrar om jag ska göra det i morgon. HUR gott hade inte det varit?

Men nu är det läggdags, det har varit en lång och känslosam dag. Just idag är det ett år sen min älskade katt gick bort så bloggen har blivit lidande. Kanske förståligt. Men vi ses snart igen. Kanske på IKEA.

Sov så gott.

/Heléne

DELA
Föregående artikelDELICATO MI AMORE
Nästa artikelEn hållbar jul?
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

4 KOMMENTARER

  1. Trist att ditt Ikea inte levererade! Speciellt när de gått ut med ett datum och allt. Mitt här i Stockholm var färdiga i fredags, jag köpte en hel del 🙂

  2. Hej Heléne,

    Kan inte du göra ett inspirationsinlägg kring adventsljusstakar? Jag är sugen på att hitta på något eget i år av fyra blockljus, men är inte helt säker på vad jag vill göra eller om jag vill fortsätta med kronljus i en klassisk ljusstake. Har du några tips eller fina bilder? 🙂

    Tack!

    / Jennifer

  3. Tråkigt att du blev besviken, men jag har hört att de berodde på stormen i Tyskland. (där ikea har ett av sina lager med julprodukter) och pga stormen ställes alla transporter med tåg in. Därav förseningen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here