JULEN HOS ÅHLÉNS 2019

0
1256
Julen hos åhléns

 

TRADITIONELL JUL HOS ÅHLÉNS

Dags för nästa företag att ge sin bild av hur julen 2019 kan se ut. De följer den den traditionella linjen med rött, vitt, grönt, natur och folklore. Jag gillar det. De målar upp en väldigt varm och mysig bild av hur julen kan se ut. Precis som hos IKEA har Åhléns influerats av allmogekulturen och har flera traditionella inslag. Här är det dock inte lika utpräglat som hos IKEA. Och inte en blå pinal så långt ögat kan se. (ber om ursäkt till er som gillar blå inslag i er jul).

Låt oss titta lite på Åhléns julbilder.

 

Julen hos åhléns
Julen hos Åhléns
Julen hos Åhléns

 

KLASSISKT VACKERT

Tomterött, grangrönt, midnattssvart och naturfärgat bildar en klassisk jul tycker jag. Jag älskar svarta inslag i julen, speciellt smide i form av ljusstakar av alla möjliga slag. Här ser vi en variant av den traditionella adventsljustaken i svart keramik (finns även i rött) och en ljushållare i klarrött. Vackra, röda juldukar mixat med vitt och rött porslin.

Jag gillar den maffiga röda vasen, perfekt till granris eller något annat grönt och yvigt. Eller varför inte vita snittamaryllis? Åhléns jul är stilren, julig och , som sagt, traditionell.

 

Julen hos Åhléns
Julen hos Åhléns
Julen hos Åhléns

 

DET STRÅLAR EN UNDERBAR STJÄRNA

Den här julstjärnan tycker jag är helt fantastisk. Den är utsökt vacker och maffig. Det har kommit en hel del sådana här på senare tid och de har varit väldigt populära. Jag tycker det är fint att sätta upp stjärnor på alla möjliga ställen, inte bara i våra fönster. Det ger ett mysigt sken och det är en fantastisk inredningsdetalj.

Ljusstaken är också fin och en blandning av Klong och en vanlig ljusstake. Skulle kunna tänka mig att något liknande skulle kunna komma från Klong men helt i silver eller mässing. Glorian förhöjer hur som helst den vanliga ljusstaken till att bli lite utöver det vanliga. Dessutom gillar jag hela arrangemanget, vem har sagt att en ljusstake måste stå helt för sig själv? Nä fram med minigranar, rådjur, röda band och grankvistar. Eller eukalyptus som är så vackert.

 

 

FOLKLORE

Lite allmogekultur från Åhléns. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Det passar inte in hemma hos mig men hade jag haft ett stort hus på landet med vit panel, höga fönster och granskog utanför knuten hade jag tyckt att det här passade in. Men det är roligt att det får vara med 2019, kultur och traditioner är en viktig del av vårt arv.

Att pimpa badrummet tycker nog många är svårt men det är en av mina utmaningar i år. För det är svårt. Visst kan jag byta ut handdukar och slänga in lite barr men jag vill åstadkomma lite mer än så. Men röda doftstickor, lite färgade ljus och någon ljusslinga kanske räcker långt. Vi får se helt enkelt. Jag hade dock gärna haft det här badkaret, älskar badkar, det ser djupt och bra ut. Ligga här och lyssna på julmusik känns som ett utmärkt sätt att koppla bort alla måsten inför julen.

 

DELA
Föregående artikel3 MÅNADER TILL JULAFTON – LITE PLANERING
Nästa artikelMINIMALISM HOS TINE K JULEN 2019
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here