ÅRETS FÖRSTA JULLISTA!

1
310
Jullista

MINA JULIGASTE FAVORITER

Söndag här och jag funderar på juliga inlägg som den julbloggare jag är. Kom på att en lista hade varit trevligt så det får det bli. Har ett inlägg på G om julklappsinslagningsinspo men jag överansträngde min högerarm när jag satt och pinnade bilder i Pinterest så det får dröja ett tag (:-D). Den här listan har jag publicerat innan men svaren ändrar ju sig så jag kör samma lista igen men med nya svar. Kopiera gärna och svara på era egna bloggar eller Instagram.

Nu kör vi. Årets första jullista, julen 2021.

 

jullista

 

JULEN 2021 – MIN LISTA.

Mina julfärger i år?

Hmm, det blir nog som förra året, ganska blandat. Men främst är det grönt (julgranen och växter), rött (julgranskulor och blommor), vitt (adventsstjärnor, dekorationer m.m), svart (adventsljusstake, julgransdekorationer). Jag har några inslag av rosa och blått/grått men det är i form av Nötknäppare så det räknar jag inte riktigt.

Vilka fem saker klarar jag mig inte utan i jul?

Julmat
Julmaten är en av de viktigaste delarna av min jul. Jag älskar julmat. Skinka, ägghalvor sill osv. Så gott. Och lussekatter, risgrynsgröt, julgodis inte att förglömma.

Julmusik
Få saker ger väl sån stämning som julmusik. Jag börjar lyssna ganska sent, för att inte tröttna. Oftast börjar jag i samband med att jag dekorerar. Då drar jag igång Spotify och en av mina (många) jullistor. Underbart.

Julgran
Jag har ALLTID haft Kungsgran på julen, det är sen mina barndoms jular. Men sen jag blev med katt igen så har jag inte vågat ha en riktig gran. Så förra året investerade jag i en plastgran. En väldigt bra investering. Höjde julkänslan enormt i min lilla lägenhet. Och katten lät bli granen i det stora hela. Bara när han ville gå ut (och inte fick) gav han sig på granen. Då bet han lite i grenarna för han lärde sig snabbt att då reagerade jag. Smart liten katt.

Ljusdekorationer
Ljusslingor och levande ljus är ett måste på julen för mig. Man kan i princip inte ha för många ljusslingor (jo, i en liten två kan man faktiskt det) är min devis. Sen är det ett måste med massor av värmeljus och stearinljus för stämningens skull.

Julblommor
Doften av Hyacint är verkligen jul för mig. Så Hyacinter är ett måste på julen. Jag vill också ha snitt-Amaryllis eftersom de är så vackra och pampiga. Sen brukar det alltid bli ett par röda Julblommor men det är inget måste.

 

 

Vad vill jag ha på mitt julbord?

Åhh, det vattnas i munnen när jag tänker på julbord. Jag har ett ganska nedbantat julbord, mycket för att det är onödigt att köpa mat man bara äter lite av och för att jag är singel och firar mindre jular. Men vissa saker är nödvändiga, hur litet jag än firar. Då vill jag ha senapsgriljerad kokt julskinka, köbeköttbullar, prinskorv, ägghalvor med räkröra, kräftsill, vörtbröd, ost, potatis och räkor. Till det dricker jag julmust eller Coca-Cola.

Juliga löften i år?

Att inte köpa massor av julklappspapper. Förra året köpte jag inte ett enda, ändå har jag nog julklappspapper för tio år framöver trots det.

Vilka julmarknader vill jag besöka?

Det beror lite på om det är några julmarknader i år eller ej. Jakriborgs julmarknad i Hjärup blir det automatiskt i och med att jag bor på Jakriborg och på så sätt mitt i julmarknaden. Sen skulle jag nog vilja besöka nån julmarknad i Lund och någon i Malmö samt kanske Björnstorps julmarknad.

 

 

Vad vill jag baka i år?

Lussekatter, alltid. Sen kanske jag ska ge mig på lite kakor i år. Min mamma brukade göra Drömmar, Finska pinnar och Schackrutor. Kanske inte gör alla men iaf Drömmar. Sen lagar jag gärna julgodis i form av lakritskolor, Bounty, Cornflakeschoklad och Cake Pops.

Julfilmer jag vill se julen 2021?

Alla mina klassiker är givna: Die Hard, Tomten är far till alla barnen, Love Actually och Holiday. I år vill jag även se Last Christmas och eventuella nya julfilmer som kommer i år. Jag vill även se Trolltider (den gamla julkalendern) för den tycker jag är så mysig.

 

DELA
Föregående artikelHOUSE DOCTOR – JULEN 2021
Nästa artikelTILLS SOLEN GÅR UPP – ÅRETS “JULFILM”
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here