ATT HA 2020 ÅRS JULGRAN – TADA

0
1260

 

SÅ VAR JULGRANEN KLÄDD!

Jag fick hem min julgran häromdagen och det var ju lika bra att plocka upp den direkt. Jag har en Chamonix från Rusta med inbyggd belysning. Tänkte att det skulle förenkla processen. Och det gjorde det ju. Det var enkelt att sätta ihop granen och sätta i den i den medföljande foten. Till skillnad mot de flesta vanliga fötter. Dock tog det en jäkla tid att fluffa upp den. Jag fluffade ena dagen och klädde den dagen efter.

 

julgran julgran julgran julgran

 

GOTT & BLANDAT

Jag hade ingen plan i hur jag skulle klä årets julgran utan började med att hänga upp mina fem stora kulor från New York och Polen. De fick hänga där ett tag, och känna in granen. En kula var vit och fyra var röda. Samtidigt visste jag att jag ville ha guld, för rött och guld blir så varmt och hemtrevligt. Men gick det verkligen ihop med vitt?

Efter ett tag hängde jag upp några kulor till och till slut var granen klädd, jag tog de kulor/dekorationer jag känner är fina och lät de få ta plats. Den här granen är inte lik någon annan gran jag har haft. Jag har alltid haft ett tema. Enbart rött, rött och guld, enbart vitt och silver, vitt, brons och guld, svart och guld.

 

JULGRAN

Nötknäppare Ekorre i julgran julgran

 

EN SALIG BLANDNING

Som ni ser är det rund kulor, en leopard, en puma (som liknar min katt), nötknäppare, röda, guldiga, vita, randiga kulor, Candy Canes i glas, rosetter och lite annat smått och gott. Jag tror att jag valde kulor som fick mig att känna mig trygg och som jag har minnen till. Så det finns dekorationer och kulor från min barndom, dekorationer inköpta i Sydney och New York, som jag fått från Polen, från H&M och Vellingeblomman, från Hornbach och säkert flera andra ställen.

Jag blev faktiskt väldigt nöjd. Det kanske beror på detta konstiga, tragiska år som snart ligger bakom oss, 2020 är ett år som många nog gärna hade hoppat över. Jag sökte tydligen trygghet i traditioner, igenkänning och det jag tycker är fint. En julgran att att vara lite kär i.

Tidigare granar: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018

 

DELA
Föregående artikel1 DECEMBER OCH JUL MED ERNST!
Nästa artikelGLAD ANDRA ADVENT
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here