PIFF, PUFF OCH EN OKLÄDD GRAN

0
1317
piff

KATTEN SATT I GRANEN SKULLE SKALA…

Ni som har följt mig ett tag vet min granfetisch. Det ska vara en maffig Kungsgran, jämn i sina cirklar, tät och mysig och alldeles Disneyaktig. Drömgranen alltså. Lite visste jag i augusti när jag skaffade Baloo och Bagheera att min gran skulle bli lite mer Disney än vad som var önskvärt.

För vi har tydligen inte skaffat en gran, vi har skaffat en kattleksak. Eller en äkta Disneygran, det beror på vem man frågar. Baloo (Piff) tycker den är lajbans och förstår inte alls varför jag sprutar vatten, piss off och citronspray mot honom när han härjar runt.

Synden straffar sannerligen sig själv (vet bara inte riktigt vilken synd).

 

Piff

GRANENS STÅR SÅ GRÖN OCH GRANN I STUGAN

Jodå, den är både grön och grann och troligt söt med en busig katt i sig. Men det var liksom inte så här jag hade tänkt att julgranen skulle se ut. Min förra katt rörde aldrig granen (vad jag minns, det är 16-18 år sen så fullständig minnesförlust kan def ha uppstått). Men de här busungarna, vår egna Piff och Puff, verkar tro att julgranen är till för nån MMA-tävling för katter. Jag skyller på Simon Sköld och Camilla Läckberg.

Jag är både road och förtvivlad.

 

Piff
Piff

ATT TA TILFÄLLET I AKT

Ni får ursäkta de usla mobilbilderna men jag satt två meter från spektaklet och trodde inte mina ögon och var bara glad att jag iaf hade mobilen i närheten. Jag skickade bilden till Marcus och fick tillbaka ”Pyntar du granen?”

Ja så kan man ju också se det… om man har lite humor. 🙂

Piff verkade iaf trivas och förstod inte alls varför han var tvungen att bli bortplockad från sin fins utsiktsplats. Tur han inte väger så mycket och granen är stabil. Puff (den svarta) har varit uppe och klättrat några gånger men inte så högt och inte slagit sig till ro som om det vore ett hotellrum with a view.

 

piff

ATT INSE ATT LOPPET ÄR KÖRT.

Jag hade ändå en viss förhoppning att om jag införskaffade platskulor och annat tingeltangel så kanske det skull gå att ha en gran ändå. Nu börjar även den tanken sakta men säkert blir en utopi. Julen 2018. Då julgranens enda dekorationer bestod av två katter.

Nåja värre kan man ha det. Förutom, att en Kungsgran har aldrig barrat så mycket. NÅGONSIN. När katterna kör sina MMA fights så ryker barren så att det står härliga till.

Vi tar väl och tittar på filmen för inom kort ser vår gran ut sådär.

 PIFF OCH PUFF FIRAR JUL

 

Pluto’s Christmas Tree (1952) from GreenMeanie on Vimeo.

 

DELA
Föregående artikelJULIG SYRLIG DRINK Á LA SPRITZER
Nästa artikelNÄSTAN KLAR MEN SNART ÄR DET NYÅR
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here