ÅRETS JULGRAN, ELLER RÄTTARE SAGT JULGRANAR!

0
1308
julgran

 

ATT INTE BARA HA EN JULGRAN UTAN TVÅ!

Hej från sjuksängen. Nu börjar jag bli riktigt trött på det här. Idag har jag sovit i princip hela dagen. Helt galet. Jag kanske överansträngde mig när jag klädde mina julgranar igår. Ja för i år har vi två granar inomhus. En julgran i vardagsrummet och en i köket! Det har vi aldrig haft innan, julgran i köket alltså. Sjukt mysigt.

Vi har som vanligt kungsgran i vardagsrummet. Jag hatar barr och har man som jag haft husdjur i nästan hela sitt liv så vet man hur de ser ut i pälsen efter att ha gått omkring under granen (igelkott), om man har en rödgran alltså. Vi har testat rödgran på ovanvåningen ett år, också mysigt, men då plockade jag barr från en halv gran från  Lilleman varje dag. Plus att det hamnade överallt iom att han var överallt.

 

JULGRAN

 

ANDRA TIDER, NYA IDÉER.

Nu har vi inget husdjur så nu funkar det med rödgran men jag älskar mina Kungsgranar så det kommer jag aldrig byta bort. Men om man vill ha en liten andragran så kan man ju kosta på sig en rödgran. & då menar jag inte kostnadsmässigt utan barrmässigt. & i år tänkte jag ha den uppe i hallen eller alternativt nere i hallen. Men så kom jag på att sen vi bytte köksbord från ett rektangulärt till ett runt så finns det mycket mer plats i köket. Så mycket plats att tom en gran får plats. Hurra! Supermysigt. & den dagen jag inte är sjuk och mitt luktsystem börjar funka så kanske jag kan känna doften av jul i köket. För det är ju nackdelen med Kungsgran, de doftar inte så mycket eller ingenting.

VÅR JULGRAN I KÖKET

Så här ser vår julgran ut som vi har i köket. 100 kr kostade den lilla raringen och den fick bli vit. Jag har cirka tre uppsättningar julgranskulor. En röd, en guldig och koppar/brons och en vit.Sen har jag sedan ett par år börjat spara på lite finare kulor. Men i år är de som om de slukats av jorden. Mina fina New York-kulor är borta (dessa här nedan är nya), min House Doctor-bil är borta, mina Sonny Angels är borta, mina vita med änglar är borta. Fruktansvärt irriterande. Tycker att jag har letat överallt men någonstans måste de ju finnas så uppenbarligen har jag inte det. Om de inte av misstag hamnat i en kartong som fått något annat ovanpå sig och råkat slängas. Men då kommer jag börja gråta :-(. Så vi får hoppas att de dyker upp någon gång iaf. NU till granen.

 

julgran

 

VÅR LITE MER PAMPIGA JULGRAN I VARDAGSRUMMET.

I vardagsrummet har vi ett sluttande tak och som högst är det 5.40 i takhöjd. Fatta vilken gran man skulle kunna ha haft. Dock hade den ju då också varit rätt bred så inga andra möbler hade fått plats så det funkar inte riktigt. Men drömmen!

Det är å andra sidan ganska högt där vi har granen i år också och jag tror att granen är minst 2,5 m. Kanske den högsta gran vi haft, dock inte så bred. Men jag är nöjd och tycker att den blev bra. Förutom at jag då saknar vissa kulor till mitt stora förtret 🙁

Ska vi titta närmare på granen? Ja det gör vi.

 

 

Här får den stå och hänga ut sig i några timmar innan det är dags för tre ljusslingor och en massa masa kulor och lite annat.

 

 

TADA! FÄRDIG JULGRAN Á LA 2017

Vi har faktiskt valt att inte ha en stjärna i toppen på granen. Det är nog andra eller tredje året i rad vi inte har det. Vet inte riktigt varför men det var något Johan tyckte för några år sen och så även i år så då fick det bli så. Jag är förvisso grangeneral men det där är faktiskt helt ok. Har ännu inte hittat en riktigt snygg stjärna så det gör inte så mycket. Dessutom blir det så jobbigt att kapa och hålla på när granen är så lång. En stjärna hade inte fått plats som det ser ut nu.

I år har jag fem nya tillskott i granen men jag tog visst bara foto på två av dem. Dels en grön nötknäppare. Just att den är grön är meningen för i New York upptäckte jag att många av de fina granar jag såg hade gröna kulor blandat med de andra kulorna. & det var väldigt fint. De syntes bara om man kom nära men glittrade på avstånd.

NYTT FÖR I ÅR OCH TRADITIONER

I New York köpte jag även två guldiga rosetter i glas plus en röd handmålad julgranskula med New Yorks stadsliv och kända byggnader. Sen har jag även satt dit en ekorre, precis som jag gjorde i vår julgran på jobbet men den är från Vellingeblomman.

Granen går alltså i huvudsak i rött och guld men har något eller några små inslag av annat. Dessutom är allt inte bara kulor utan jag har en del stjärnor och candy canes i guld/glas som jag köpte i Australien 2008. Det var väl där jag plötsligt banade väg för att samla på personliga kulor utan att egentligen veta om det.

Ja, det var årets julgranar det. Jag är nöjd, det brukar jag vara, men i år var det faktiskt inte alls lika kul att klä dem. Måste ha berott på att jag är sjuk. Inte samma ork och engagemang som vanligt utan lite mer pust och stön. Men klart blev det, även om jag straffades hårt idag av arbetet igår.

 

julgran

 

SÅ TILL SLUT, FÖR DEN UPPMÄRKSAMME

För den som följt mig förut så vet hen att jag förra året tjatade något enormt om en julpjäs jag sett i London men inte hittade att köpa någonstans. Till mitt stora förtret. Till min stora lycka hittade jag dock just precis det jag ville ha på Macys när det var 65% rea. Så jag fick inte bara tag i det jag ville ha, jag fick dem dessutom synnerligen billigt. Till skillnad från saker jag köpt i den vanliga julaffären jag brukar besöka i New York. Där får man punga ut så att det nästan gör ont när en ska betala.

Man ser sakerna på några av bilderna så kommer ni på det så kan ni ju skriva en kommentar. Annars kommer det foto på dem i sinom tid. Men nu är det vilodags.

På gensyn.

/Heléne

DELA
Föregående artikelJulpussars glöggfavoriter!
Nästa artikelEN KLOCKA TICKANDES MOT JUL.
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here