SAFFRANSFUDGE – GOTT OCH SÅ ENKELT.

2
125
saffransfudge

 

HEMLAGAT JULGODIS MED SAFFRANSSMAK

Att göra julgodis hemma är både enkelt och så sjukt gott, svårt att få det att vara fram till jul bara 😀 Här har jag gjort saffransfudge och för att vara på den säkra sidan så frös jag in i princip nästan allt omedelbart. Så att fudgen är redo att tas fram lagom till julfester och julfirande.

För att göra denna fudge skulle jag rekommendera en koktermometer.

INNEHÅLL SAFFRANSFUDGE:

2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
1 kuvert med saffran

Koka ihop grädde, strösocker och sirap. Använd en termometer och se till att smeten når ca 117 grader. Ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen i smeten. Rör runt så att chokladen smälter. Mortla lite socker och saffran i en mortel och häll i smeten. Klä en liten form med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och häll i smeten. Låt svalna ute eller i kyl. När smeten har stelnat häller du upp den på en skärbräda. Skär i lagom stora bitar. Ät direkt eller frys in i fryspåsar i frysen.
För upptining, ta fram påsen med fryst fudge ett dygn innan ni ska äta den och låt den sakta tina i kylskåp. Redo för gottebordet på julafton och alla fester runt jul 🙂

 

Fler smarriga recept: Rocky Road

 
 

DELA
Föregående artikelVAD JAG SKA GÖRA FÖR JULIGT I HELGEN.
Nästa artikelBLACK FRIDAY – PERFEKTA JULKLAPPAR (TILL MIG)
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here