ROCKY ROAD – ENKELT JULGODIS

0
1459
Rocky road

 

ROCKY ROAD

Ett av de enklaste recepten på julgodis är det här på Rocky Road. Det går snabbt, alla kan hjälpa till och det blir supergott. Dessutom går receptet att förändra så om man inte gillar marshmellows eller är allergisk mot nötter så kan man byta ut mot något man gillar eller kan äta. Föredrar man vit choklad kan man använda det istället. Eller varför inte ta lakritsdumle för en lite annorlunda Rocky road. Jag har dock inte testat det så jag vet inte om det är gott men jag kan tänka mig. Och för de som inte gillar mörk choklad, byt ut mot mjölkchoklad.

Detta väldigt amerikanska godis är superenkelt att slänga ihop och det behövs varken ugn eller visp. Bra va? Sånt gillar vi!

 

Detta behövs:

600 gr mörk choklad
3 dl salta jordnötter
2 dl mimi-marshmallows
1 dl pistachnötter – skalade
220 gr dumlekola

Spara lite till garnering.

Så här gör du:

Smält chokladen i ett vattenbad. Under tiden blandar du ihop alla andra ingredienser i en stor skål. Dela dumlen på mitten om du vill. När chokladen har smält, häll den över blandningen i bunken och rör om så att allt blandar sig väl.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Häll ut smeten på plåten och bre ut den så att den är ca 0,5-1 cm tjock och jämn. Strössla över mini-marshmallows, jordnötter och pistachenötter.

Ställ in i kylen, låt stå en timme.

Ta ut plåten, ta bort bakplåtspappret från plåten och placera den och godisflaket på en yta där du kan skära med vass kniv. Skär lagom stora bitar (de får gärna vara ojämna) och placera i en burk eller dyligt i kylen. Eller slå in i bakplåtspapper och ta fram när det passar.

Tidsåtgång 20-30 minuter, plus 60 kylning, beroende på hur snabbt chokladen smälter.

Njut!

 

Rocky Road Rocky Road Rocky Road

 

DELA
Föregående artikelÅRETS JULVÄRD I SVT 2019 – MARIANNE MÖRK
Nästa artikelDAGS ATT SÄTTA FART!
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here