FREDAG OCH EN VECKA KVAR TILL JULMYS GALORE

0
298
AMARYLLIS

 

GOD MORGON FINA NI.

Jag vaknar upp med lite pirr i kroppen för i helgen ska jag adventspynta klart. Jag ska sätta upp både adventsljusstakar och adventsstjärna idag tänkte jag. Ser så mycket fram mot att se hur min nya adventsstjärna kommer passa in i mitt hem. När jag adventspyntar så kommer jag sätta på julmusik för första gången i år. Jag testade att lyssna lite för några veckor sen men det kändes helt fel. Men nu är det dags. Både Spotify och radion (Mix Megapol) kommer gå varma med julmusik från och med nu. Underbart. Älskar julmys.

 

julmys

 

FREDAGSFEELING & JULSMYS

Ja idag ska det bli både fredagsfeeling och julmys för hela slanten. Julmusiken får leda mig genom kvällen och hålla mig sällskap när jag pimpar klart mitt hem. Jag upptäckte faktiskt förra veckan att jag inte har så mycket julpynt. Dvs småsaker som tomtar, ljusstakar osv. Men julgranskulor det har jag mängder av. Så julgranskulor blir det inga i år (eller, kanske nån enstaka) men julprydnade har jag fyllt upp lite med, det passade jag på att göra på både Vellingeblomman och Ullared. Men det är sannerligen inte några mängder. Tillräckligt mycket skulle jag säga (eller hoppas på). Vi får väl se ikväll om det stämmer. Jag bor ju i en liten 2:a på 41 kvm så det finns inte direkt utrymme för allt för mycket pynt.

 

julmys

 

HYACINTER & DOFTLJUS

För att få till en riktigt bra julkänsla idag har jag köpt några hyacinter och doftljus har jag kvar sen förra året (köpte ett riktigt bra från Voluspa). Doften bidrar oerhört mycket till julstämningen tycker jag. Det ska dofta hyacint, kanel, apelsin, gran, pepparkaka. Då är jag lycklig. Jag tror nog att jag får göra några apelsiner med nejlikor, om så bara för doftens skull. Den är oerhört viktig anser jag.

Så idag (och möjligtvis på lördag) så är det jag som adventspyntar, nynnar på julsånger och stoppar näsan i hyacinterna. Allt för den där fantastiskt härliga julkänslan som infinner sig när saker är på plats. & när det är på plats ska jag givetvis visa er hur det ser ut.

Men nu är det dags att starta dagen. Ha en fin fredag!

PS. Och glöm inte tävla i tävlingen om adventskalendrar, tomte och adventsstjärna som jag har ihop med Vellingeblomman. DS

 

DELA
Föregående artikelEN JULIG DAG PÅ ULLARED
Nästa artikelEN JULIG FREDAG INNAN ADVENT
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here