VELLINGEBLOMMAN – JULENS HÄRLIGASTE STÄLLE

0
709
vellingeblomman

 

BLAND STJÄRNOR OCH TOMTAR

Igår besökte jag Vellingeblomman för att få mig en rejäl dos julkänsla igen. För det får jag verkligen här. Det är helt underbart att vandra omkring och titta på alla tomtar, vättar, ballerinor, isbjörnar, renar, julkulor ja allt man kan tänka sig helt enkelt. & varje gång jag är här så hittar jag någonting nytt och spännande. Det är helt enkelt det ultimata stället för en julälskare som jag.

Igår samtalade jag även med julchefen Annika om något roligt som ni får se om en dag eller så. Mycket spännande i alla fall så glöm inte att kika in snart igen. Men nu tittar vi på bilderna tycker jag.

 

vellingeblomman

 

TOMTENS RENAR

En helt fantastisk sak med Vellingeblomman är alla vackra miljöer som byggs upp bara för julen. Barnen blir alltid lika fascinerade av dessa och många av dem kan man interagera med genom att trycka på en knapp. Då börjar figurerna röra på sig och det spelas ofta någon slags musik. Det är festligt och poppis. Det finns tomtar som åker kälke, tomtar som jobbar i verkstan och flera andra söta installationer.

 

vellingeblomman

 

JULENS ALLA BLOMMOR

Här köper jag oftast mina hyacinter, igår fick tre följa med mig hem. Här hittar ni vita, lila, blåa och rosa hyacinter. Amaryllisutbudet är enormt och för den som vill köpa en Amaryllis eller två har verkligen hamnat rätt. Flera olika sorter och färger. Dock såg jag bara lökar och inga snittAmaryllis men det kanske kommer.

Här finns även ett överflöd av Julstjärnor i alla dess former. Igår såg jag bara vita och röda men jag vet att de brukar ha fler färger. Dessutom finns det de med en eller flera stänger. Visste ni förresten att Julstjärnan ursprungligen kommer från Mexico? Den gillar värme och trivs egentligen inte alls i vårt klimat. Så se till att din julstjärna inte hamnar i drag där hemma.

Mer intressant fakta om Julstjärnan; Dess vetenskapliga artnamn pulcherrima betyder ”mycket vacker” eller ”vackrast”.

 

mumin adventskalender chili Klaus adventskalender

 

MATBODEN

Ett av mina favoritställen på Vellingeblomman är Matboden. Ett enormt rum (och lite till) med härliga kryddor, drycker, choklad i alla dess former, ostar, lakrits, honung, senap och givetvis adventskalendrar. Matboden är öppen året runt och det är alltid kul att flanera bland tryffelchips, roliga pastasåser och risottoblandningar. Här kan man gå länge och sukta efter alla godsaker som presenteras framför en. Mmm…

Här finns det även massor av adventskalendrar. Chili Klaus, Lakrids by Bülow, Marsipankalendrar, Malmö Chokladfabriks kalender, Mumin (Haupt) och Lakritsfabriken, bland annat. För de som inte gillar eller kan äta godis finns det trevliga tekalendrar (tekalendrarna från English tea shop är underbara), skönhetskalender och min nya favorit (har dock inte testat men älskar att bada badkar) Adventskalender med badsalt och badbomber! Det är min önskekalender i år.

 

vellingeblomman vellingeblomman vellingeblomman vellingeblomman vellingeblomman vellingeblomman

 

EN HEL TOMTEARMÉ!

Tomtar finns det gott om på Vellingeblomman. I alla storlekar, färger och former. Jag blev betuttad i flera stycken men nöjde mig med en grå vätte eller tomte med grå luva (näst översta bilden här ovan). Det var ett ruskigt bra pris på de vättarna nämligen, 150 kr för en ganska stor vätte. Sen att de inte är handgjorda och traditionsenligt framställda är en annan sak. Då kan man i stället satsa på en tomte från Åsas Tomtebod, någon av Vellingeblommans egna tomtar eller någon annan svensktillverkad tomte. Det finns en lång tradition av vättar och tomtar i vårt land och på Vellingeblomman finns något för alla.

 

 

JULGRANSKULOR, GLITTER OCH GLAM I LÅNGA BANOR

Något jag personligen kan fastan vid hur länge som helst är de supervackra julgranskulorna. Det blir nästan overload i mitt huvud och jag har svårt att välja. Jag måste faktiskt suga lite på karamellen och åkta tillbaka ytterligare en gång för än har jag inte lyckats välja vilka kulor jag skulle vilja ha. Ett prekärt problem, minst sagt. Det lutar åt någon röd, någon vit och kanske någon guldig. Gärna med ett fint mönster. Stod och höll i en vackert röd julgranskula igår, med en liten bil med gran på toppen på, men jag kunde inte besluta mig. Nåja, jag har inget emot att åka tillbaka igen. Men kanske då utan kamera (yeah right) så att jag kan koncentrera mig.

 

vellingeblomman

vellingeblomman vellingeblomman

 

STJÄRNOR PÅ HIMLAVARVET.

Ett annat favoritrum är stjärn- och ljusslingerummet. Älskar att gå här och titta upp i taket på alla vackra stjärnor. Likadant med alla rum med adventsljusstakar. Det är så otroligt mysigt att gå omkring där och bara mysa. Det kan jag göra länge. Den här gången fick årets drömstjärna följa med mig hem. Längtar tills jag kan sätta upp den, det får bli i helgen. Vilken tror ni att det är?

Vad jag också kom på när jag var på Vellingeblomman är att jag ju faktiskt saknar adventsljusstakar. De vi hade i huset fick stanna kvar där för de var väldigt stora (vi hade stora fönster) så nu saknar jag adventsbelysning helt och hållet. Och så kan vi ju inte ha det. Måste fixas pronto!

Men ja, det här var årets andra besök på Vellingeblomman och deras julutställning, Tomtebyn. Mitt första besök på Vellingeblomman hittar du HÄR.

 

 

DELA
Föregående artikel100% JULMUSIK – MIX MEGAPOL JUL
Nästa artikelJULSHOPPING PÅ ULLARED.
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here