VELLINGEBLOMMAN – TOMTEBYN 2019

0
2875
vellingeblomman

 

JULSTÄMNING PÅ VELLINGEBLOMMAN

I går fick jag komma in bakom kulisserna på nordens största julutställning, Vellingeblomman strax utanför Vellinge. Hit for jag för att fotografera och beskåda årets Tomteby. Det är som alltid en härlig upplevelse och ni som har möjlighet att besöka Vellingeblomman kommer inte bli besvikna. I år heller. Tusentals söta små juldekorationer, otroligt vackra kulor, eleganta adventsstjärnor, tindrande granar och mycket mycket mer. Men jag låter bilderna tala lite för sig själv.

 

vellingeblomman
tomten
vellingeblomman

 

SÖTA JULFILURER FÖR ALLA SMAKER

Jag älskar alla små söta figurer som man kan hitta hos Vellingeblomman. Jag kan gå i flera timmar och bara titta på figur efter figur. Det går inte att fotografera alla men jag tog med några smakprov. Gillar trenden (?) med tomtar som har hängande ben. Kanske fanns förra året också men det gick i så fall mig helt förbi. Söta är de i alla fall och en har redan fått flytta hem till mig. De övriga figurerna är helt underbara de också, skulle vilja ha alla!

 

tomten

 

TOMTEN PHONE HOME OCH VÄCK INTE DEN TOMTE SOM SOVER?

Det här var en ny trevlig installation. Tomten i sin lilla igloo, med en sprakande, varm brasa, en liten julgran och massor av snö utanför fönstret. Den här tror jag alla barn kommer gilla stort. Jag gillade iaf den mycket.

Den sovande tomten är sen gammalt men jag blir lika glad varje gång jag får syn på den, den känns varm och inbjudande. Här brukar man kunna lämna både önskelistor och nappar till Tomten, men han var inte riktigt open for business när jag var på besök. Han vilar väl upp sig inför årets mest hektiska dag.

 

vellingeblomman
vellingeblomman

 

ÄNGLAR, TOMTEBARN OCH RÅDJUR

Jag bara älskar rådjursmamman och hennes kid. Vill ha! Och för er som föredrar andra dekorationer så finns det ju hur mycket som helst som ni kan se på bilderna. Bord efter bord dignar över med de mest fantastiska, vackra, roliga julfigurer. Som sagt, det är lätt att spendera några timmar här.

 

vellingeblomman
vellingeblomman
Vellingeblomman

 

DEN ROSA AVDELNINGEN

De allra sötaste små skorna som julgransdekoration. Blir ett måste i jul känner jag. Nu har jag inget rosa alls i min dekoration men jag blir faktiskt helt kär i den rosa avdelningen. Kulor, änglar, ballerinor, granar och en struts (!?). Här finns det rosa i överflöd och jag älskar det. Och faktum är att jag nog inte har sett något liknande i någon affär eller i någon julutställning förutom hos Vellingeblomman. Så det är värt ett besök enbart för det tycker jag, i alla fall om man gillar rosa.

 

adventsstjärnor
vellingeblomman
bordsstjärnor
adventsljusstakar
Vellingeblomman

 

ADVENTSSTJÄRNOR OCH ADVENTSLJUSSTAKAR

En av mina favoritavdelningar, helt klart. Jag älskar det stora rummet där taket exploderar i ett stjärnregn av de allra underbaraste adventsstjärnorna. Här finns flera adventsstjärnor jag verkligen kan tänka mig. Snöblomman, Oslo och Eldig för att nämna några. Sen blev jag väldigt betuttad i de fristående adventsstjärnorna, som man kan ställa på ett bord eller i en fönsterkarm. De är batteridrivna så då slipper man ha fula sladdar liggandes runt omkring. Fiffigt.

Sen finns det hundratals olika adventsljusstakar, jag har bara bild på några få. Här har jag också några favoriter men jag vet tyvärr inte namnet på dem. Får ta reda på det nästa gång jag besöker Vellingeblomman.

 

julgranskulor
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
julgranskulor

 

JULGRANSKULOR DELUXE

För någon (som jag) som älskar julgranskulor så är Vellingeblomman ett Mekka. Här finns hur många olika sorter som helst, den ena finare än den andra och i ett oerhört brett spektra. Jag föll mest för de rosé/guldiga- och de i det blåa segmentet. Julgranskulorna med bambi på är så söta att jag bara måste ha dem och den med fjärilen är som gjord för mig.

Här finns julkulor med dekor på, julkulor i glas och plast, enfärgade kulor, små kulor, stora kulor, kulor med tomten på osv osv. Mängder av härliga julgranskulor helt enkelt.

TOMTEBYN ÖPPNAR DEN 30 OKTOBER!

I morgon slås dörrarna upp för årets utställning och den är som vanligt gratis att besöka. Utställningen varar från den 30 oktober till den 31 december. Adress och ytterligare information hittar ni på hemsidan: Vellingeblomman.se. Hoppas ni får en chans att besöka utställningen i år och att ni hittar vackra saker att förgylla just er jul med.

Är ni intresserade av förra årets inlägg så hittar ni det här: VELLINGEBLOMMAN – BILDREGN

 

 

DELA
Föregående artikelHÄRLIGA PEPPARKAKSKULOR
Nästa artikelVACKRA TÅRTOR TILL JUL.
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here