ULLARED – GEKÅS JULEN 2020

0
3673
Ullared Gekås

 

JULSTÄMMNING I ULLARED

Om man ska åka till ett ställe i höst så skulle jag säga Ullared. Jag var där förra året när julen hade plockats fram och det var magiskt. Jag spenderade överlägset mest tid på julavdelningen och köpte med mig lite smått och gott. Det kan ni läsa om HÄR. Fler bilder från Gekås i Ullared hittar ni på Ullaredsblogg.

Men nu tittar vi på vad för fint som finns på Ullared i år.

 

Ullared gekås Ullared gekås Ullared gekås

 

JULSTJÄRNOR OCH ADVENTSLJUSSTAKAR

På Gekås i Ullared finns det massor av adventsljusstakar och adventsstjärnor. Jag köpte en grå och en vit ljusstake, likt de här precis ovan men i mindre storlek, samt en adventsstjärna som jag hängde på väggen utan lampa i. Priserna var extremt överkomliga, jag tror att jag betalade drygt 40 kr för adventsstjärnan. Jag vet inte om det är samma men den liknar den vita stjärnan som är nästan mitt i bilden, bakom en mindre vit och framför en röd. Och strax ovanför hänger en guldig.

En annan sak jag köpte på mig av på Ullared var ljusslingor, sådana med batteri i. Det fanns många olika sorter, färger, längd etc. Mycket bra.

 

Ullared gekås

Ullared Gekås

 

JULDEKORATIONER

Det känns som om det blir vanligare och vanligare att vi köper dessa typer av dekorationer. Snöklädda hus med lampor som lyser gemytligt inuti husen, snölandskap med tomtar och granar, tomtar som kör traktor, flyger flygplan eller gör andra sysslor. Jag har sett det på flera ställen de senaste 10 åren och det verkar bara komma mer och mer.

Här ser vi flera exempel. Allra finast tycker jag att Tomten vid öppna spisen och Tomten på traktor är. Gillar ni denna typ av dekorationer? Får en väldigt amerikansk känsla av denna typ av dekorationer.

 

Ullared gekås Ullared gekås

Ullared Gekås Ullared gekås

 

TOMTAR, VÄTTAR OCH ANDRA FILURER.

Nä men titta, vad skådar mitt norra öga? En leopardtomte? Nu är det i alla fall minst tre ställen (de andra två hittar ni HÄR och HÄR) som visat upp vättar i leopardskrud. Helt klart detta årets trend. Jag köpte vättar förra året och vad jag minns så var de till riktigt bra pris, i princip hälften av vad andra tog för samma vara. Det handlar i mångt och mycket om kvantiteter och inköpspris och där gissar jag att Gekås är outstanding. Så passa på om du är där, du kommer inte hitta samma sak billigare någon annanstans.

Men det finns såklart mer än bara leopardvättar. Här finns hur många tomtar som helst i alla möjliga utformningar. Hårda, mjuka, små, stora, glittriga osv. Underbart. Så letar du efter en tomte eller vätte så lär du hitta den här.

En annan sak som känns som hämtad från USA är jultavlorna. Dels de som är lite vintage och som har ledbelysning i sig och dels en som räknar ner till julafton. Kul för hela familjen.

 

Ullared gekås

Ullared Gekås Ullared Gekås

 

ALLT JULIGT TILL HEMMET.

Ullared finns inte bara tomtar och ljuskällor utan massor för övriga hemmet. Här ovan ser vi julgranskulor, julgranar, gardiner, kuddar (så söta), hallmatta, tvåpump och julporslin tex. tex.De brukar även ha juliga sängkläder, bordsdukar, handdukar, adventsljus, ljusslingor i alla dess former, julklappspapper, tavlor, julgodis, adventskalendrar m.m. Sök och du skall finna. Här finns i princip allt. Men inte alltid. Vissa saker tar slut och andra kommer in. Så när du besöker Ullared i oktober kan utbudet vara något annorlunda än om du besöker varuhuset i början av december.

Jag är jultokig så jag älskar julavdelningen på Gekås och rekommenderar verkligen alla som gillar julen att åka dit på ett besök. Och ta god tid på dig, varuhuset är enormt stort. Gör det till en heldag med familjen, vännerna eller åk själv. Shoppa lite, ta en paus, ät något gott i någon av restaurangerna, låt benen och fötterna vila och fortsätt sen shoppingen.

TILL SIST

Om man ska besöka stora varuhus i pandemiska tider får var och en bestämma. Varannan kassa är öppen, avstånd är klart och tydligt utmärkta, kunder som samtidigt får vara i varuhuset är halverat jämfört med innan. Det betyder att om du åker en dag då det är mycket folk kan kötiderna vara långa. Så har du möjlighet, åk på en vardag, men inte vecka 44 (Läslov). Och självklart: åk inte om du är sjuk, tvätta händerna ofta eller ha med handsprit och håll avstånd. Allt om åtgärder kan du läsa HÄR. Mer om vad som finns på varuhuset kan ni besöka Ullaredsblogg.

 

 

DELA
Föregående artikelLEXINGTON JUL 2020 – UNDERBAR
Nästa artikelMORGONSTUND HAR GULD I MUND
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here