TREDJE ADVENT OCH THE TRILLINGNÖT

0
217
trillingnöt

 

SÅ VAR TREDJE LJUSET TÄNT.

Har ni det bra idag? Här blåser det småspik och det är inte alls mysigt utomhus. Så jag stannar inne, kollar på Love Actually och förbereder mig för lite julgodis. Idag blir det att tillaga trillingnöt. Tyvärr har jag förlagt min kameraladdare så det blir inga bilder från årets tillagning. Men jag har lite gamla bilder så jag återanvänder dem och ger er receptet. Det är otroligt enkelt. Jag tänker dock avancera mitt gamla recept lite men jag måste först göra dem för att delge er receptet, det kan ju bli pannkaka.

Receptet hittar ni här nedan

 

trillingnöt

 

TRILLINGNÖT

300 gr Marabou mjölkchoklad
100 gr hasselnötter

Rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen i 10 minuter på 225 grader. Håll koll så att de inte bränns. Ta ut plåten och gnugga loss skalet på hasselnötterna i en handduk eller ta hjälp av skrubbhandskar.

Smält chokladen i ett vattenbad. Häll nötterna i en skål och häll över ungefär hälften av den smälta chokladen och rör om väl. Ta fram plåten och placera ett bakplåtspapper på. Klicka upp nötterna tre och tre på plåten och låt stelna i kylen. Håll vattenbadet och den smälta chokladen varm under tiden.

När nöthögarna stelnat är det dags färdigställa Trillingnötterna Ta en plastpåse eller spritspåse av plast som det går att klippa av ett litet hörn eller toppen på (inte än dock) och häll i 2-3 matskedar av den smälta chokladen. Lägg åt sidan (Jag ställde min spritspåse i ett glas varmt vatten så att den inte skulle stelna). Ta fram plåten ur kylen och ta en trillinghög åt gången och doppa i den överblivna chokladen (jag använde två gafflar) och lägg tillbaka den på plåten. Låt stelna i kylen.

När Trillingnötterna har stelnat tar du ut dem ur kylen, tar fram spritspåsen med den smälta chokladen, klipp ett litet hål i spritspåsen och ringla choklad i vackra mönster över trillingnötterna. Låt stelna och lägg i en kakburk eller glasburk med lock och förvara i kylen tills det är dags att äta godsakerna!

 

trillingnöltter trillingnöt

 

 

DELA
Föregående artikelHÄRLIGA JULKLAPPAR TILL HONOM
Nästa artikelMYSIGA JULKLAPPAR OCH LITE GEGGAMOJA
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here