MINA ALLRA BÄSTA JULFILMER

0
3767

MYSIGA, TOKIGA, ROLIGA OCH GULLIGA JULFILMER.

Nu när det är jul tycker jag att det är trevligt att bygga upp stämningen med hjälp av julfilmer. Jag har några jag måste se varje år och några jag ser ibland. Jag har fyra jag måste se: Love Actually, The Holiday, Die Hard och Tomten är far till alla barnen. Men det finns några till som är mysiga att titta på. Här kommer hela listan.

 

LOVE Actually

LOve actually JULFILMERNA

 

LOVE ACTUALLY

Ett måste varje jul. En av mina favoriter bland alla julfilmer. Flera olika sidohistorier som alla har någon gemensam nämnare. Den är fortfarande lika bra och jag älskar alla roliga, tokiga, konstiga figurer. Bra skådespel, bra musik och mycket julfeeling. Christmas is all around me.

 

JULFILMER

julfilmer

the holiday

 

THE HOLIDAY

Älskar den här filmen, den är mysig, kärleksfull och lite rolig. Cameron & Kate byter hus över julen för att fly sina liv och sina sorgsna kärlekshistorier. Cameron lämnar LA för engelska landsbygden och Kate gör tvärt om. Mysiga möten och mycket glädje.

 

JULFILMER JULFILMER JULFILMER

 

ENSAM HEMMA

En klassiker som fortfarande är väldigt rolig och mysig. Kevin lämnas ensam hemma av misstag och får försvara huset mot giriga jultjuvar. Samtidigt försöker familjen ta sig hem för att se att Kevin är ok. Mycket sevärd och ligger i topp bland julfilmer på min lista.

 

JULFILMER

 

TOMTEN ÄR FAR TILL ALLA BARNEN

En av mina absoluta favoritfilmer. Jag skrattar, myser och tar fram skämskudden. Sara har flera före detta män och barn med dem alla. Nu ska alla fira jul under samma tak, inklusive männens nya fruar och barn. Det kan bara gå fel. En riktigt bra julfilm.

 

Julfilmer Julfilmer

 

DIE HARD

Min ultimata julfilm, den här måste jag se varje år. Utan den blir det inte jul. Terrorister, eller är det tjuvar, intar Nakatomi-byggnaden i Los Angeles medan en julfest pågår. John är där för att försöka pussla ihop sitt och sin frus liv. Men när Hans och hans grabbar intar byggnaden är det John som försöker rädda skyskrapan, människorna och sitt äktenskap. Dock den av dessa julfilmer med minst snö (iaf på marken).

 

Bridget jones dagbok Bridget jones dagbok

 

BRIDGET JONES DIARY

Rolig, tragisk och mycket cringig. Bridget Jones är singel med siktet inställt på sin chef. Samtidigt försöker hennes mamma para ihop henne med en väninnas son. Bridget är konstig, rolig, gullig, fumlig och enkel att gilla. Kan ses året runt även om jag ser den som en av mina julfilmer.

FANNY OCH ALEXANDER

Ett stycke filmhistoria. Jag föredrar femtimmarsversionen men den något kortare versionen (3 timmar) går bra den också. Gillar glädjen, svärtan, mörkret och Bergmans fantastiska sätt att filma och regissera sina skådespelare. Fanny och Alexander växer upp i början av 1900-talet i en sorglös och välbärgad familj. När fadern plötsligt går bort gifter sig Fannys och Alexanders mamma om sig med en strikt och hård pastor. Livet går från den ena ytterligheten till den andra. Fantastisk film.

 

JULFILMER

 

GRINCHEN SOM STAL JULEN

Rolig och väldigt härlig film med Jim Carey i huvudrollen som Grinchen. I en stad där alla älskar julen är Grinchen tvärt mot. Han har flytt staden och flyttat upp i bergen och lever sitt bittra liv i ensamhet. Men den här julen tänker han se till att förstöra julen för alla i staden. En av de nyare julfilmerna för mig.

 

 

TROLLTIDER

Bästa julkalendern enligt mig. Den här kan jag fortfarande titta på, trots att den har 40 år på nacken. Troll, vättar och annat småfolk är huvudpersonerna i den här varma julkalendern. Många kända skådespelare som Eva Rydberg, Ted Åström, Siw Malmkvist. Nu kan man se den på Öppna arkivet på SvtPlay.

 

 

DELA
Föregående artikelHANS OCH HENNES ÖNSKELISTA
Nästa artikelSLÅ IN JULKLAPPAR – MIN STIL GENOM ÅREN
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here