THE DOLLARSTORE CHALLANGE – ATT KLÄ EN HEL GRAN MED LITEN BUDGET.

0
1120

 FRÅN KLENT TILL MAFFIGT.

Har ni hört talas om ”The Dollarstore challange”? Inte jag i alla fall, förrän några dagar sen. Jag brukar kolla efter youtube-videos med hur amerikaner klär sina granar, hur de förbereder inför sin dekoration etc. Den här gången hittade jag den här som lät kul. Fler videos HÄR

I Sverige skulle man kanske kunna kalla utmatningen ”Dollarstore/ÖB/Rusta/IKEA”-utmaningen. Men ändå främst Dollarstore. Utmaningen går ut på att klä en gran så billigt som möjligt med enbart saker från Dollarstore (eller vilken billig butik man än väljer). Det enda som inte verkar ingå i priset är granen och vanliga ljusslingor. När du satt upp granen och dubbelkollat höjd och bredd är det dags att åka och handla

 

christmas tree challenge

 

Det här är perfekt för den med en tight budget men som ändå vill ha en maffig gran. Granen i sig kan nog vara det dyraste, oavsett plastgran eller riktig gran.Vad som behövs är lite fantasi (eller mycket), tid och jag skulle nog säga att runt 500 kr nog skulle behövas. Det hela beror ju på ju på vilken slags stil man vill ha på granen. Men i ”The dollarstore challange” så är utmaningen (på de Youtubesidor jag har kollat) att klä granen som om det vore en traditionell amerikans gran. Over the top alltså.

Här i Sverige skulle vi kanske komma undan med ett stort paket runda kulor från IKEA, en stjärna till toppen och lite glitter. Vad kan det bli? 300+ Fast ännu billigare på Loppis kanske. Fast det känns inte som en utmaning direkt.

Funderar nästan på om man skulle dra utgång e sådan utmaning med en liten gran. För det som behöver en billig gran blir det perfekt och för den som ändå vill ha många granar så kan detta bli en av dem, till ett rimligt pris. Eller om man vill låta barnen klä sin egen gran och även sköta inköpet av vad som ska finnas i granen.

 

dollarstore

 

 

DOLLARSTORE CHALLANGE

Jag spanade in lite av vad som finns på Dollarstores webbsida (det är bara en liten del av det utbud som brukar finnas i affärerna) och satte ihop ett kollage. Allt här ovan är under 500 kr, även om man köper flera av varje.

Som jag skrev innan behöver det ju inte vara från Dollarstore. Här i Sverige är det ju flera butiker med billigt utbud men det finns nog ingen affär med ett så stort utbud som vissa affärer i USA har. Tänk er ett IKEA-varuhus med bara julsaker så kommer ni i närheten av hur det kan se ut. Därför kan det bli lite knepigare i Sverige.

Ett alternativ skulle ju kunna vara att beställa på Wish om man nu gillar sådana sidor, då kan man komma undan väldigt billigt men då är det nog dags att beställa nu pga leveranstid.

Lycka till om ni bestämmer er för att försöka.

 

 

DELA
Föregående artikelBLOSSA 20 – ÅRETS GLÖGG
Nästa artikelÅRETS FÖRSTA JULLISTA
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here