ÅRETS FÖRSTA JULLISTA

3
1069
jullista

 

JULLISTA 2020

Hittade en jullista hos Jul, strålande jul som jag tycker var lite kul. Det var väldigt länge sen jag gjorde en lista kände jag så det var hög tid att göra en nu. För att blanda upp inläggen lite.

Här kommer listan och mina svar:

Vilka är de första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”?
Värme, mat, stämning, julgran, underbart
Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året?
Jag har inte bestämt mig för hur jag ska fira jul i år, jag tänker att det ger sig på ett eller annat sätt.
Fortsätt meningen ”ingen jul utan….”?
julgran, ljusningar överallt, dofterna och julmusik,
Viktigaste saken på julbordet?
Kräftsill, skinka och skånsk sötstark senap

 

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?
En jul utomlands hade jag väl klarat av, om det var i värmen eller om det var i ett land som garanterade snö.
Om du firar jul utomlands, vilken destination skulle du välja?
New York, för där finns möjlighet till snö och utsmyckningarna är magnifika.
Vilket är ditt bästa julmusiktips?
Pentatonix. deras akustiska julcovers är magnifika. Annars har jag en gammal Spotifylista som jag fortfarande lyssna på med bla annat; Chris Rea, Michel Bublé, Mel & Kim, Destiny’s Child, gala amerikanska klassiker.
Vad ger dig mer julstämning; svenska eller amerikanska jullåtar?
Amerikanska.
Den bästa julfilmen?
Att bara välja en var ju väldigt svårt. Jag harfem filmer ja alltid ser varje jul. Men Love Actually får det nog bli.

 

Föredrar du lussekatter eller pepparkakor?
Ingen konkurrens, Lussekatter varje dag i veckan. Kan äta dem till frukost, ficka, mellanmål och kvälllsmys varje dag i en månad om jag får”
Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller kvällen?
En på morgonen, resten efter Kalle Anka.
Brukar du köpa en julkalender av något slag till dig själv?
Absolut. Gärna flera.

 

När är det okej att börja julpynta tycker du?
Egentligen vill jag säga runt 1 advent men jag är helt ok med två veckor innan också. När det gäller adventspynta. Julpynta får man gärna göra lite senare, runt Lucia.
När får julen åka ut igen?
Nu för tiden så är det ganska så snabbt som möjligt. Som julbloggare tänker, andas, drömmer jag om jul från augusti till slutet av december. Så när julhelgen varit är jag ganska trött på julen. Det var tvärt om när jag var liten. Då åkte julgrejerna upp första advent och inte en dag tidigare. Sen åkte de inte ner förrän tjugonde Knut. Eftersom jag sysslar med jul i flera månader nu, sätter upp julsaker mycket tidigare än vad min mamma gjorde etc så kan jag inte ha kvar julen lika länge. Innan december är slut skulle jag gärna vilja ta ner det mesta av dekorationerna. Och efter den 26:e december vill jag inte höra en endaste jullåt till på länge, länge.
Gör gärna listan och skriv i kommentarerna sedan så att jag kan läsa era svar.

   

DELA
Föregående artikelTHE DOLLARSTORE CHALLANGE – ATT KLÄ EN HEL GRAN MED LITEN BUDGET.
Nästa artikelATT TVEKA INFÖR JULEN 2020
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here