GOTT TILLTUGG TILL GLÖGGEN, JULMUSTEN ELLER KAFFET, JA GOTT TILL ALLT
Tänkte dela med mig av ett supergott recept på Saffransbiscotti. Tar en liten stund att göra pga att de ska torka nån timme i ugnen. Men utöver det är de lätta att göra och såååå goda. Ni måste testa. Kul att göra något annat än bara Lussekatter nu när man kan köpa saffran i var och varannan vrå. Såg något recept på en saffransdrink innan idag men har inte testat den själv, men den lät god. Men vi börjar med Saffransbiscottin
INGREDIENSER:
100 g smör
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter (jag tog mandel)
1.Sätt ugnen på 175˚C.
2. Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
3. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
4. Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite.
6. Sänk temperaturen till 100 grader.
7. Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
8. Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd på dem efter halva tiden.
Lägg dina saffransbiscottin i en vacker glasskål med lock så blir det som ett gyllende smycke att ha framme i köket.
Ha en fortsatt trevlig kväll!