SMARRIGA CAKE POPS TILL JUL

0
154
cake pops

EN RIKTIG FAVORIT I JUL

Det här inlägget är en favorit i repris. Jag skulle kunna välja något annat godis men det här är liksom det bästa, detta och Bounty och det har jag också redan skrivit om. Så det fick bli mina underbara Cake Pops. Enjoy!

CAKE POPS

Bästa, bästa julgodiset. det enda godis Johan tycker att jag ska baka om han får bestämma. Nu får han inte det men jag gör ju sådana här också. Större delen av bakandet är superenkelt, dock är själva chokladdoppningen lite strulig men here we go.

Du behöver:

2 paket Oreos (eller liknande kakor)
100 gr Philadelphiaost
Vit choklad
Mjölkchoklad eller topping efter smak.

Pinnar (finns att köpa på Panduro) eller grillspett i lagom långa bitar.

Mixa kakorna i en mixer tills det blivit en smulig massa.
Blanda ner Philadelphian och mixa till en smet. Den ska vara så att du kan rulla kulor av den.

Rulla små kulor (1,5 cm i diameter kanske) och placera på ett bakpapper (på en plåt). Stick i pinnarna och ställ in i kylen för att stelna en timme.

Efter en timme smälter du den vita chokladen, tar ut några pops i taget ur kylen och doppar först pinnen i lite choklad och trycker sen in den i en pop, detta för att försöka fästa den bättre. Doppa sen hela popsen i choklad, snurra inte, då är det risk att den blir pinnlös. Antingen placerar man dem som jag gjort, upp och ner på en plåt (mycket enklare) eller så kan man placera dem i en oasis, med pinnen nedåt (bara för att förtydliga ;-))

När alla är doppade är det dags att dekorera. Väljer du choklad kan du vänta till cake popsen har stelnat, väljer du strössel, kokos el liknande är det bra att få på det innan den vita chokladen stelnar.

Placera och förvara i tät burk i kylen. Håller ungefär en vecka.

Lycka till!

cake pops cake pops

DELA
Föregående artikelDAGENS BÄSTA BLACK WEEK-ERBJUDANDE.
Nästa artikelJULKLAPPSTIPS TILL HENNE
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here