NU HAR JAG JULSTÄMNING I MITT HUS

0
868

Innehåller adlinks.

GOD MORGON – EN MÅNAD KVAR TILL JULAFTON

Fattar ni? Endast en ynka månad kvar till julafton. En.Månad! Nu går det väldigt snabbt, det brukar det göra. Så passa på att njuta, sitta ner en stund, ta in allt det vackra. Och jag har julstämning i mitt hus (lägenhet).

Igår fick jag äntligen möjlighet att fotografera efter att ha färdigställt (well…) julpyntningen. Tyvärr är det väldigt svårt att fotografera och få det lika vackert som det är i verkligheten. Men jag gjorde mitt bästa och det får faktiskt räcka. Huvudsaken är att jag får en härlig känsla irl. Men nu tittar vi på hur det ser ut tycker jag.

 

julstämning

 

LJUSSLINGOR, LJUSSLINGOR OCH FLER LJUSSLINGOR

Jag fortsätter tjata om mina ljusslingor men jag tycker verkligen att det är det bästa julpyntet, det är julstämning för mig. Årstiden är ju grå och mörk och då är ljus väldigt viktigt, i alla fall för mig. & det finns inget vackrare än dessa små ljusdiamanter i vintermörkret. Just nu har jag åtta olika ljusslingor i lägenheten. Runt fönstren, runt dörrar, i vaser, runt vägghyllor och ovanför sängen. Jag har både batteridrivna och eldrivna. Några har många år på nacken, köpa på Granit. Några är nya och köpta på t.ex. Ullared eller Rusta.

 

julstämning

 

LJUSLYKTOR

Ljuslyktor är ett annat måste för min den. Gärna många och i olika former och stilar. Dessa är nya och köpa på Ullared för en väldigt billig peng. Men jag har köpt ljuslyktor i många år och byter ut och varierar som det passar. En här och en där. Jag har köpt en del på H&M Home, Granit och Lagerhaus men även på Illums Bolighus.

 

julstämning julstämning

 

STILEBEN

Min stringhylla är tömd på ordinarie prylar och nu julpimpad till max. Jag tog vad jag hade i mina lådor och placerade ut. Dock har jag bytt några av sakerna redan och det kommer jag säkert göra igen. De enda nya saken är den lilla tomten som jag köpte på Dollarstore i september. & ljusslingan, ljusslingan är ny.

Överst har vi ett par ljusstakar som är äldre än vad jag är och som min morfar tillverkat. De har ett oerhört affektionsvärde för mig och ger mig väldigt mycket julstämning. Sen har vi några saker från Illums Bolighus, House Doctor, Sonny Angels och från en del andra ställen jag inte minns.

 

nötknäppare nutcrackers julstämning

 

NÖTKNÄPPARE

Ni som följer mig vet ju att jag gillar nötknäppare och nu börjar jag få ihop en fin samling. Jag gillar dem men jag vet att inte alla gör det. Mina är inköpta i New York, Köpenhamn, på Dollarstore och Coop.

Den övriga dekorationen är från otaliga år och köpta på bla Vellingeblomman, Illums Bolighus, Panduro och ställen jag knappt minns nu för tiden. Men väldigt roligt att ta fram och blanda. Lite historia, lite nytt.

 

tomte coop

 

SÖTASTE TOMTEN

Den här tomten, eller vätten (hur skiljer man dem åt?) köpte jag faktiskt häromdagen för ynka 10 kr på Coop. Supersöt och han fick naturligtvis följa med mig hem. Nu får han bidra till min julstämning.

 

snöglob new york

 

SNÖGLOBARNAS SNÖGLOB

Det är är en av mina absoluta favoritjulsaker. Jag köpte den för några år sen på Illums Bolighus och jag tycker att den är så otroligt vacker. Jag går och skickar den lite då och då och ser hur det snöar i New York. Den har en självklar plats i min juldekor.

 

vättar julstämning julstämning

 

VÄTTAR/TOMTAR OCH FLER LJUSSLINGOR.

Allt går inte att fotografera och en del blir inte specielt bra på foto i mörker. Så jag har ju mer än vad jag visar här, det syns nog på helhetsbilderna. Men ja, vättar, ljusslingor och adventsljusstakarna från Ullared är på plats. Jag har den köpt två färgade hyacinter 8plus tre vita) för att reda ut vilka som doftar mest. Dock läste jag efteråt att de rosa också är svagt doftande. Så det kund jag ju ha hoppat över. Som ni ser har jag ingen kruka till den men det ska jag ordna. Får rota lite bland mina pinaler.

Mina vättar (eller tomtar) är från flera olika år, några nya, några gamla. Alla söta.

Puh. Så, det var dagens genomgång av min julpyntade lägenhet.

 

DELA
Föregående artikelBLACK WEEK, BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY
Nästa artikelTÄVLA OM ADVENTSKALENDRAR, ADVENTSSTJÄRNOR ELLER EN TOMTE.
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here