BLACK WEEK, BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY

0
188
black week

 

HÖG TID ATT TÄNKA PÅ DET DÄR MED JULKLAPPAR – NU BÖRJAR BLACK WEEK

Har ni hört talas om Black week? Jag har inte hört det tidigare, det har alltid varit Black Friday innan. Men i år infaller löning på måndagen i Black Friday-veckan så jag antar att det bl.a är därför det plötsligt har utvecklats till en hel vecka. Lite galet men bra för plånboken om man hittar något man ändå tänkt köpa men till ett bättre pris. Förr var Black Friday den stora shoppingdagen och den heter så för att det är då butikerna hoppas kunna vända röda siffror till svarta (rött är negativt, svart positivt). Vad jag vet så uppstod dagen i USA. Amerikanarna är noga med sina högtider och Black Friday infaller dagen efter Thanksgiving, som i år är den 28:e november. På fredagen, den 29:e november drar alltså julshoppingen igång på allvar.

Efter Black Friday kom Cyber Monday. Black Friday var huvudsakligen handel i fysiska butiker så e-handeln skapade sig en egen dag, det här var innan e-handeln var så stor som den är idag. Nu har stora delar av e-handeln både Black Friday och Cyber Monday. Allt för att tjäna mer pengar. Såklart.

& nu har vi alltså utökat det hela till att gälla en hel vecka, därav namnet Black week. Det är logiskt eftersom många handlar julklappar nu när lönen kommer. Här kommer ni hitta bra erbjudanden som jag tycker är bra och vettiga. Så håll utkik.

 

 

DELA
Föregående artikelATT VAKNA TILL JULMUSIK OCH KAFFE FRÅN STARBUCKS
Nästa artikelNU HAR JAG JULSTÄMNING I MITT HUS
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here