NU ÄR DET JUL IGEN

0
193

 

GOD 4:E DECEMBER!

Hej i slott och koja. Igår hade jag lite energi och valde att ta det lugnt. Det lönade sig för nu har jag lust att jula ordentligt. Får passa på när tillfälle bjuda. Det kan vara doften av hyacint som äntligen fyller upp min lägenhet. Jag blir helt lycklig av hyacintdoft! Doften skickar mig direkt tillbaka till när jag var liten och mamma ordnade julgrupper, stod i köket och bakade lussekatter, drömmar, finska pinnar, knäck och pepparkakor. Det var varmt, kärleksfullt och helt fantastiskt. Härliga tider.

Så idag ska jag faktiskt sätta en lussekattsdeg! Äntligen. Jag är lite ambivalent gällande vilken sort eller vilka sorter jag ska göra. Först tänkte jag att jag skulle sätta två degar men sen insåg jag att det bara var att göra sig onödigt mycket jobb. Istället kan jag ju dela upp degen och göra två varianter. Det blir inte lika många av varje men det gör mig inget. I så fall kan jag sätta en ny deg en annan dag. Så tänker jag.

Jut nu väntar jag mest, jag läste nämligen att det är allra bäst om alla ingredienser är rumsvarma, vilket såklart är väldigt rimligt. Så smöret ska få ligga till sig en stund. Sen i med allt gott i hushållsmaskinen från 70-talet (prick en sådan vi hade när jag var liten) och baka ut på min klassiska julbaksduk som är minst lika gammal som jag. Den är rätt 70-tal men väldigt, väldigt mycket jul för mig. Och vilken kvalité! Den har funkat i 40 år och kommer säkert funka i 40 till.

Så idag blir det julstök igen och jag ser väldigt mycket fram mot några ugnsvarma lussebullar om några timmar. MUMS!

 

DELA
Föregående artikelATT VARA I TIDNINGEN & ATT HA EN STRESSFRI DECEMBER.
Nästa artikelLUSSEBULLAR MED VANILJSMÖR
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here