ATT VARA I TIDNINGEN & ATT HA EN STRESSFRI DECEMBER.

0
213

 

GOD KVÄLL.

Jag hade massor av julplaner idag men har inte genomfört en enda. Så kan det vara ibland. & jag har bestämt mig för att jag inte ska stressa i december, då hoppar jag hellre över att göra vissa saker. Så om jag inte gör något annat juligt en dag än att lyssna på julmusik och uppdatera Instagram så är det helt ok. Faktiskt. För jag vill inte tröttna, känna mig misslyckad och slå på mig själv. För även om jag har en julblogg så har jag ju ett liv bredvid också och det är inte alltid grandoft och lussekatter direkt. & jag vill ha en stressfri december.

 

ATT SLAPPA

Så jag väljer att slappa just nu. Kanske tar jag tag i julbaket till helgen, då det är ljust ute och det finns gott om tid. Nu kommer jag hem när det är mörkt och då orkar jag inte dra igång något. I år blir det inte 17 eller ens fem sorters julgodis. Det känns rätt onödigt att göra en massa julgodis bara för att. Det blir ju jul ändå, som sagt.

Kanske broderar jag lite på mitt evighetsprojekt eller så myser jag bara med katten. Det känns som en rätt bra kväll det också. Baka kan jag göra någon annan gång. Vika stjärnor likaså. Och med detta vill jag förmedla att ni inte heller ska stressa ihjäl er. Det går bra med köpta Lussekatter (men välj den dyrare sorten, det lönar sig), pepparkakor och färdig knäck. Köbesill är oftast godare än hemlagad, men jag rekommenderar att köpa hos en fiskhandlare.

Om barnen vill pyssla, välj något enkelt. Köp några färdiga pepparkakshus-byggsatser och låt barnen gå loss på var sitt. Köp färdig kristyr och bakning glue i affären och låt dem kladda. Flörtkulor, några små pinnar och orangea papper ger grunden för en fin snögubbe. Bara det är enkelt och inte känns som ett helt företag. Då förlorar julen sin mening tycker jag. Har man råd kan man köpa färdiga byggsatser med Nisse-dörrar, jullandskap, tomtar etc på tex Panduro. Mycket smidigt men kanske lite dyrt om man har många barn.

 

stressfri december

 

ANDAS OCH PLOCKA RUSSINEN UR KAKAN.

Så tänker jag. Om julen är ett julbord så väljer jag ut det jag tycker är godast och lämnar resten kvar på bordet. Man behöver inte göra allt. Orkar man och får energi av det, go for it. Härligt för er. Men för er som inte orkar. Du ska hålla över julafton och inte braka ihop för att stressen har tagit överhand (varken innan, under eller efter julen). Jag skulle rekommendera en midnattsmässa eller julmässa för att få lite sinnesro. Bara sitta där och njuta av de tända stearinljusen, körsång och känslan. Oavsett man är kristen eller ej. Välj russinen ur kakan. Det är vad jag kallar en stressfri december. Skala ner på alla måsten.

På det ämnet så var jag faktiskt i tidningen förra veckan men jag hade helt glömt av det. Det var Bil & Bostad i Umeå som hörde av sig och ville ha lite jultips från några influensers (ja, jag är tydligen en sådan nu för tiden). Jag svarade givetvis glatt, utan att ha en susning om vilka mer de frågat. Känner mig mäkta stolt att få husera på samma rader som Trendenser, Frida alltså, och Agnes Hammar, som man kan se i Fixa rummet på Barnkanalen. Jag känner mig tacksam och ödmjuk över att ha blivit tillfrågad som expert. Det är inget epitet jag slänger mig själv med direkt men det är fint att bli kallad det.

 

 

DET ÄR DE SMÅ SAKERNA SOM GÖR SKILLNADEN

Ja, en stressfri december är mitt motto. Jag tänker att jag kommer långt med tända stearinljus och värmeljus, blommande hyacinter, julmusik på Sonosen, nån Lussekatt här och där och julskinka köpt i charkdisken. Lite vörtbröd och senap på det så är jag en lycklig kvinna. Kanske en Tomtelatte på Espressohouse eller ett glas julmust framför två. Det är ju vad vi gör det till. Lite som jag skriver ovan. Lite doft, ljus och lite syn gör mycket för sinnena. Jag behöver inte krångla till det.

Så ikväll ligger jag i soffan, det doftar jul pga doftljus och hyacint och julmusten är kall och god. & julstämningen är total med julmusik och ljusslingor. Det behövs inte mer.

 

 

 

DELA
Föregående artikelEN MORGON I DECEMBER
Nästa artikelNU ÄR DET JUL IGEN
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here