KONSTGRAN- PLASTGRAN- FIN GRAN

0
398

 

KÄR JULGRAN HAR MÅNGA NAMN

Idag tänkte jag att vi skulle kolla på olika konstgranar som finns att köpa i handeln. Från billiga till superdyra. Alla i olika kvalité och utförande. Jag har själv en konstgran hemma, bor så litet att en vanlig gran hade barrat ner hela hemmet och det är smidigt att bara ta fram granen ur förrådet ist för att anlita någon med bil att hämta en gran åt mig. Sen saknar jag definitivt doften men jag brukar alltid ha Kungsgranar och de luktar ju ändå nästan ingenting.

22 VACKRA JULGRANAR

Jag har här samlat ihop 22 granar som jag alla tycker är fina på sitt sätt och passar till olika saker. Vissa är superlyxiga, täta och naturtrogna. Vissa passar i ett litet, smalt utrymme, vissa passar plånboken bättre. Vissa har inbyggd belysning. Förhoppningen är att du ska kunna hitta en gran som passar just dig, om du är ute efter en ny gran. Lycka till och enjoy!

ASPEN

210 cm hög konstgran som är extra tät i grenformationen. Denna är för inomhusbruk och funkar bra till det pris den har. Ingen belysning, bra för den som vill ha egna ljusslingor/stora ljus i sin gran. Kostar 1299 kr och finns hos Rusta.

 

 

BERGEN

180 cm hög konstgrangran för både inomhus- och utomhusgran. Utan belysning. Ganska fin och till ett bra pris. 1767 kr. Finns hos LampGallerian.

 

BREAKSTAD

Jättefin gran på 210 cm utan belysning. Mycket bra pris för denna fina gran. Grenar i lite olika längd, precis som riktiga granar. 2059 kr. Finns hos LampGallerian.

 

 

CERVINA

180 cm hög gran med 160 ledljus för inhonhusbruk. Finns både enfärgade och multifärgade ljus. En helt ok gran men ser lite skraltig ut tycker jag. Dock ett bra alternativ om man inte har eller vill lägga så mycket pengar på en gran. 599 riksdaler. Finns hos Rusta.Konstgran

CHAMONIX

Dem här granen har jag hemma. Finns i olika storlekar och jag har 210 cm hög. Den har 302 ledljus och jag brukar lägga till en extra ljusslinga för den där riktigt tindrande granen. Jag tycker att den är superfin till priset av 1999 kr. För inomhusbruk. Finns hos Rusta.

Konstgran COLORADO

Denna fina konstgran med snövita grenar är 210 cm hög och har 350 ledljus. Mycket fin tycker jag. Har börjat gilla de här vitflockiga granarna. 2999 kr. Lite dyrare med andra ord. Finns hos Rusta.

 

 

LARVIK

210 cm hög julgran  med lledljus. Tycker att den är ganska fin. Lite dyrare dock. Hade valt Chamonix framför denna pga av pris.  3433 kr. Finns hos LampGallerian.

 

 

LINDVALLEN

Budgetvariant. Gran i PVC som finns i två storlekar. 210 och 150 cm. Tycker att den ser ut som den kostar. Billig. Men som extragran så duger den absolut. 210 cm kostar 599 kr och 150 cm kostar 149 kr. Finns hos Rusta.

 

Konstgran

 

MINNESOTA

210 cm hög julgran med 280 ledljus. Ganska smal (130 cm) så passar bra i lite mindre utrymmen tänker jag. Går att ha både inomhus och utomhus. Lite dyraste laget enligt mig 5609 kr. Denna hittar ni hos LampGallerian.

 

 

NARVIK

210 cm hög, mycket tät gran. Väldigt fin enligt mig men ser svår ut att dekorera (eller så är det bara jag som är så van med lite luft i granen). 300 ledljus och passar både inomhus som utomhus. 3706 kr får man ge för denna. Finns hos LampGallerian.

 

Konstgran

PLASTGRAN – KLASSISK

213 cm hög. Denna ska påminna om en klassisk svensk gran men exakt vilken vet jag inte. För mig är Kungsgranen klassisk men den kommer här under. Annars är det Rödgranen men jag tycker inte att den här helt liknar en Rödgran. Fin är den hur som helst och väldigt tät. Finns i tre olika storlekar varav den största är nästan 4 meter hög men sjukt dyr (36000 kr). 460 ledljus. Kostar mycket. 6999 kr. Finns hos Julgran.com

 

Konstgran

 

PLASTGRAN KUNGSGRAN

Denna fina gran är 213 cm hög och även den kommer i tre storlekar där den största på nästan fyra meter ostar 36.000 kr. Den vi ser på bild har 490 ledliodljus och kostar hela 6999 kr. För mycket för min smak. Men om man gillar denna och ändå tänkt köpa en Kungsgran de kommande 10-12 åren så blir ju konstnaden typ densamma. Granen har en garanti på tio år och belysningen på tre år. Finns hos Julgran.com

 

 

QUEBEC VIT

210 kr cm hög. Denna gran ser ju verkligen ut som en konstgran och den låtsas inte om något annat heller. Perfekt för den som vill ha en vit gran hemma. Passar inomhus såväl som utomhus. Inte min smak men minns att jag tyckte att de var häftiga när de kom. Kostar 1299 kr. Finns hos LampGallerian.

 

 

NEW QUEBEC

180 cm hög konstgran för inomhus- och utomhusbruk. Mer naturtrogen än den vita och till ett bra pris. 1038 kr. Finns hos LampGallerian.

Konstgran

 

ROYAL BLUE

Denna fina gran är 210 cm hög och granska tät. Tycker att den ser ganska naturtrogen ut, som en ädelgran helt enkelt. Helt ok pris. 2411 kr. Denna hittar ni hos LampGallerian.

 

SLIM

För den med med liten plats. Denna konstgran kan man passa in ungefär var som helst. 210 cm hög och 60 cm bredd. Kanske till sovrummet eller den lilla lägenheten.Tycker att de är sådär och skulle nog inte köpa en själv men har sett folk dekorerat sina och de har varit jättefina.  Mycket bra pris 977 kr. Finns hos LampGallerian.

 

Konstgran

 

TORONTO

Denna granen tycker jag är superfin. Så gulligt och fint med kottarna. 225 cm hög. Funkar inomhus som utomhus. 3511 kr. Hade velat ha. Men föredrar med inbyggd belysning. Finns hos LampGallerian.

 

 

VANCOUVER

225 cm hög julgran med 550 varmvita ledljus. För både inomhus- och utomhusbruk. Dyr. 4895 kr. Kanske ser bättre ut i verkligheten men det finns många granar till billigare pris jag hade valt innan denna. Denna finns hos LampGallerian.

Konstgran VERBIER

Denna otroliga konstgran har hela 3000 ledljus och är 210 cm hög. Måste stråla något otroligt vackert antar jag. Ljusen kan man välja att ha som fast eller blinkande sken. 4999 kr. Finns hos Rusta.

 

Konstgran

 

VIDABY

Denna 200 cm höga, fina konstgran kommer med en brun träfot (de flesta andra har en järnfot alt plast). En helt ok gran i min mening. Kostar bara 1519 kr vilket jag tycker är ett bra pris. Finns hos LampGallerian.

Ja det var 22 olika konstgranar att botaniser bland. Dessa hittade jag hos Rusta, LampGallerian och Julgran.com. Men det finns konstgranar på flera andra ställen. Som Plantagen, Clas Ohlson, IKEA m.f. Många kommer i olika storlekar men jag har bara skrivit ut det i vissa fall. Men kolla upp den gran ni gillar så står det om det finns i flera storlekar.

 

DELA
Föregående artikelVACKRASTE ADVENTSKALENDERN – FRÅN NINASMAT.SE
Nästa artikelOLW GISSA SMAKEN – CHIPS MED JULIG SMAK
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here