KAN VI SKJUTA UPP JULEN EN MÅNAD?

0
394
JULEN

NÄR KRAFTERNA BÖRJAR TRYTA.

Nu är jag fasligt trött på att vara sjuk, speciellt som jag inte ser någon bättring i horisonten. Varannan dag känner jag mig lite bättre och kan utföra diverse sysslor, andra dagar däckar jag i sängen och sover mer än halva dagen. Men ingen feber. Konstigt nog. Men en förkylning och en olustkänsla i kroppen som inte ger med sig. & jag dricker vattenglas efter vattenglas. Nu har jag precis svept två stora koppar té, med resultat att jag mår illa. Ja det går tydligen inte att göra rätt. Den här julen känns redan rätt misslyckad.

& idag startar jullovet officiellt och som tur var kan barnen aktivera sig själva (Inez gjorde ett pepparkakshus på frihand när jag kom ner i köket) men det är ju så tråkigt att inte kunna åka och ta en fika, titta på glada människor som köper julklappar, slå in paket ihop och annat juligt.

 

julen

JULEN KAN TA PAUS ETT TAG TYCKER JAG.

Ja, tänk va skönt det skulle vara om tiden bara kunde stanna upp och jag hann bli frisk och det fortfarande var fyra dagar kvar till julafton. Jag vet att jag inte behöver göra någonting men jag _VILL_ ju. Det är ju kul att förbereda julmaten, gå på Saluhallen och handla sill och ost. Griljera skinkan (eller, det gör min man) och hela familjen hänger i köket. Lyssnar på julmusik och umgås. Slå in vackra paket. Jag borde hjälpa Wille med att slå in två paket men än idag har jag inte lyckats få upp energin så jag sitter här och samlar mig och hoppas kunna samla ihop nog för de där två, tre julklapparna som ska slås in.

 

julen

 

MINA MEST EFTERLÄNGTADE DEKORATIONER DEN HÄR JULEN

Även om jag är sjuk så är jag iaf glad över att jag fått tag i några härliga dekorationer i år som jag suktat efter. Två fina Nötknäppare, eller Nutcrackers, fick följa med hem från NY. & igår fick jag hem två Sonny Angels från årets julkollektion. Varje år ger de ut fyra stycken julfigurer plus 2-3 hemliga (som man inte har en aning om hur de ser ut). I år skulle det vara wooden figures och jag fick en Rocking horse och en av de hemliga, en Wood Doll.

Det är lite att köpa grisen i säcken när man köper Sonny Angels, de är förslutna så man vet inte vilken ängel man får. Oftast får man en av de fyra men man vet fortfarande inte vilken. Så jag hade tur att få en av de hemliga. Samlarvärdet på dem är högre. Fast då ska man nog spara kartong och sånt och det orkar inte jag.

Så här ser mina nya änglar ut:

 

Sonny Angels Christmas 2017
Rocking horse och Wooden doll (secret)

Sonny Angels Christmas 2017

 

JULIGARE SONNY ANGELS

Jag tycker dock inte att dessa är så juliga. Men söta. Dock brukar tomtarna och renarna vara mina favoriter. Så urgulliga. Bara titta här:

 

Sonny Angels Christmas 2016 - Christmas stocking
Christmas stocking – 2016
Sonny Angels Christmas 2016 - Santa Claus
Santa Claus – 2016
Sonny Angels Christmas 2015 - Santa Claus
Santa Claus – 2015

Visst är de gulliga. & passar bra i stringhyllan eller bland mossan i dekorationen. Så glad att jag hittade min första Ängel i en liten leksaksaffär i Venedig mitt i sommaren förra året. Kärlek vid första ögonkastet.

Nu tror jag mig ha uppbådat nog med energi för att hjälpa till med några julklappar. Men sen blir det vila, hostmedicin, vatten och sängen för resten av kvällen tror jag. Hoppas det ska hjälpa någon gång.

På återseende!

/Heléne

DELA
Föregående artikelEN KLOCKA TICKANDES MOT JUL.
Nästa artikelBÄSTA SISTA-MINUTEN-JULKLAPPEN? EN UPPLEVELSE!
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here