Julmagasin, inspiration och tradition

0
571

Eftermiddagsmys med tända ljus och en rejäl bunt med julmagasin medan solen går ner bakom fjällen utanför fönstret.

Högst upp i högen tronar årets julspecial av tidningen Lantliv. Alltid lika magiskt att öppna den! Men i samlingen finns också nummer som jag köpt under tidigare år, och ett gäng tidningar som jag köpt på loppis.

I min värld är julens inredning och dekorationer tidlösa, eller ska i all fall vara. Det är ju det som är grejen. Visst kan vad som är fina och stämningsfulla juldekorationer variera efter tycke och smak, och visst kan smaken förändras över tid. Men någonstans är det samma kärna som sätter stämningen. Och det är ju också det som är så magiskt! Traditionen. Det årligen återkommande. 

Och hos mig är det massa tända ljus, riktigt hantverk, klassiska pappstjärnor, naturmaterial – granris, hyacinter och amaryllis – gråa, röda och vita toner som sätter stämningen.

 

På så vis kan även nästan femton år gamla nummer av favorittidningen vara aktuella. På bilden här ovan syns ett uppslag från årets Lantliv och ett uppslag från julnumret från 2003. Går ju inte att se vilket som är vilket – precis som det ska vara 🙂

Hoppas att ni också har en mysig eftermiddag och ser framemot en härlig helg!

Nike

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here