JULIG SYRLIG DRINK Á LA SPRITZER

0
1071
DRINK

ÅRETS JULSPRITZER – SYRLIG, CITRON OCH LITE ITALIEN

 

Blossa släpper ju alltid sin årsglögg i oktober och varje år pågår det vilda gissningar vad det är för smak. I år är det citrus, medelhavskryddor och en fläkt av Italien. Jag tycker den är god varm men en måste ju testa att göra drink á la en julspritzer. Inte för att det behövs  drinkar på julafton, det finns massor av goda olika drycker som äpplesmuster, julmuster, Cola, vatten eller vad en nu föredrar.

Det blir ju ofta mycket julmust, öl, snaps, cola och andra söta drycker plus rätt söt mat. Då kan det vara skönt att bryta av med något syrligt (som man inte halsar innan man stoppar sillen i munnen). Nu innehåller ju Blossa18 alkohol men det finns andra glöggsorter (alkoholfria) som man kan experimentera med. Med extra mycket citron och lime så tror jag man kan få fram en syrlig drink.

 

 

BLOSSA18, ALKOHOLFRI CAVA, CITRON, APELSIN, BUBBELVATTEN OCH MASSOR AV IS

 

Jag gjorde vår på Blossa18 men valde en alkoholfri cava. Man kan givetvis köpa cava eller prosecco på Systembolaget om man nu föredrar mer alkohol. Jag var däremot ute efter mindre alkohol, det blir en hel del alkohol på julen ändå så en mildare drink kändes bra. Men var och en gör som den vill. Alkoholfri cava är sötare än kava med alkohol så det kan vara bra att tänka på.

 

drink drink

RECEPTET

 

För en vanlig Aperol Spritzer finns det ett färdigt recept. Jag testade det men det blev inte perfekt tycker jag. Jag är ingen syrlig person så jag tyckte den blev lite i syrligaste laget.

Jag valde följande:
Fyll glaset med is
6 cl alkoholfri cava (eller vanlig cava eller Prosecco)
3 cl Blossa18
Lägg i några citronskivor och några apelsinskivor
Fyll upp med sodavatten (eller Sprite/7UP om en vill ha det lite sötare.

Voila! Julens drink är serverad!

 

DELA
Föregående artikelATT INTE VARA SÅ JULIG ÄN.
Nästa artikelPIFF, PUFF OCH EN OKLÄDD GRAN
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here