JULFILMER 2021 – MIN LISTA

0
2333

 

ATT FROSSA I JULFILMER

Den senaste veckan har jag verkligen frossat i julfilmer från bl.a Netflix. Av varierad kvalité. Men de flesta är ändå mysiga och de ger julkänsla, vilket är väldigt viktigt. Tänkte dela med mig av lite tips på julfilmer och en lista på nya julfilmer jag har sett nu i år (nya för mig i alla fall). Alla har fått ett betyg. Man kan få  ett ❤️ upp till fem ❤️❤️❤️❤️❤️

Julfilmer a boy called christmas

JAKTEN PÅ JULEN /A BOY CALLED CHRISTMAS – ❤️❤️❤️❤️

En pojke vid namn Nicholas lämnas ensam med sin faster när fadern beger sig iväg för att hitta Alvernas by. Kungen har utfäst en belöning och tillsammans med en grupp män lämnar fadern hemmet. Men fastern visar sig vara en elak en och tillsammans med sin vän musen beger sig Nicholas på jakt efter fadern. En jakt som kommer ta honom långt, långt härifrån.

Det här är en riktigt bra film som jag verkligen rekommenderar. Barn bör dock se den med en vuxen då det finns ett par läskiga scener. Finns på Netflix.

 

A CASTLE FOR CHRISTMAS – ❤️❤️❤️

Författaren Sophie lämnar USA för Skottland då hon upprört sina läsare genom att ta livet av en av karaktärerna i sin populära bokserie om Emma. Hon åker till en liten by i Skottland som hennes far en gång kommit från och där besöker hon byns slott och träffar på hertigen. De hamnar givetvis på kollisionskurs direkt och snöpliga situationer uppstår. Speciellt när Sophie bestämmer sig för att köpa slottet.

En ok julfilm. Vackra miljöer, en ok story och småkul på sina ställen. Finns på Netflix.

 

BAD MOMS 2 – ❤️❤️❤️

Bad moms är tillbaka och den här julen får de tre mammorna besök av sina respektive mammor. Som att julen inte var stressig nog måste de nu ta hand om sina mödrar, vilket inte är det lättaste.

Rolig julfilm med mycket jul, knäppa karaktärer, en kamel (!) och bra skådespelerskor. S även Bad moms. Finns på Netflix.

 

SINGEL ALL THE WAY – ❤️❤️❤️

Peter bor i LA med sin bästa vän Nick och julen närmar sig. Varje jul åker Peter hem till sin familj och Peter är den eviga singeln och han drömmer om att ta med en dejt hem till föräldrarna. När hans förhållande abrupt tar slut övertygar han Nick att följa med honom hem och låtsas vara Peters pojkvän. Planen fallerar direkt när Peters mamma ordnat en blind dejt med den heta tränaren på gymmet där hon tränar. Kommer Peter äntligen ha en dejt på julafton?

Gullig film med supergulliga skådespelare. En riktig feel goodfilm som man bara blir varm av. Denna rekommenderar jag er att se. Finns på Netflix.

 

Julfimer - Holidate

HOLIDATE – ❤️❤️

Två vänner som tröttnat på att avra singel under årets högtider. De bestämmer sg därför för att vara varandras Holidate. En holidate är någon man enbart dejtar under högtiderna för att visa upp för familjen att man inte är singel. Vi får följa Sloane och Jackson under ett år av högtider. Och givetvis förändras känslorna till varandra under detta år.

Njae, den här kommer jag inte se om. Jag tröttnade halvvägs in i filmen och började surfa på datorn, kolla mobilen och fixa lite i köket samtidigt som filmen var igång. Ok att se om det inte finns något annat att se men den är inte särskilt bra. Finns på Netflix.

 

Julfilmer - father christmas is back

FATHER CHRISTMAS IS BACK – ❤️❤️❤️

Father Christmas is back handlar om de fyra systrarna Christmas som inte riktigt drar jämt. Den här julen ska de alla fira ihop på den tjusiga herrgården där de vuxit upp. Med på julfirandet är deras mamma och deras farbror. Deras pappa lämnade dock familjen på juldagen 27 år tidigare och det har blivit ett trauma för barnen. Chocken blir därför stor när den försvunna pappan plötsligt dyker upp på herrgården med sin mycket yngre fru.

En helt ok julfilm, en hel del bra skådespelare som John Cleese och Kelsey Grammer. Den här kommer jag se om, ial om några år. Finns på Netflix.

 

julfilmer

DECK THE HALLS – ❤️❤️❤️

Steve och Buddy är grannar i en liten söt stad i New England. Buddy är nyinflyttad med sin familj och vill bli ihågkommen för något viktigt, vilket hans jobb som bilförsäljare inte lever upp till. Han får då en idé att hans juldekorerade hus ska kunna ses från rymden, då kommer han bli ihågkommen. Han överdrivna juldekorerande faller naturligtvis inte Steve i fatet och grennfejden är ett faktum.

Ganska kul julfilm som jag konstigt nog helt missat. Älskar ju Danny de Vito. Kul att se Fira med Ferris (Matthew Brodrick) och Sex and the City Charlotte (Kristin Davis) som ett par i filmen. Filmen är inget episkt verk men det är MYCKET jul och det är mysigt. Och så får man se extremt mycket ljusdekorationer, sådär som bara amerikaner och en del andra gör vid jul. Det hade de nog inte gjort om de hade haft dagens elpriser (note to framtiden). Den här tycker jag att du kan se. Finns på Netflix.

 

julfilmer

BLACK CHRISTMAS – ❤️

Filmen handlar om några tjejer (kvinnor) som stannar kvar över julen på Hawthorne College, där de pluggar. Men en efter en försvinner och mystiska meddelanden dyker upp i tjejernas telefoner. En mördare härjar på Hawthorne College och kommer tjejerna överleva julen?

Oh no. Definitivt ingen Ho Ho Ho gällande denna juliga skräckfilm. Det här är faktiskt en ganska dålig film. Finns på Viaplay.

KLASSIKER

Mina favvo julfilmer plus några jag tycker är ok. Vill ni ha längre rescensioner på nedstående så kolla in mitt tidigare inlägg ”Att vältra sig i julfilmer”.

Home Alone/Ensam hemma – ❤️❤️❤️❤️❤️
Love actually ❤️❤️❤️❤️❤️
Holiday – ❤️❤️❤️❤️❤️
Die Hard – ❤️❤️❤️❤️❤️
Tomten är far till alla barnen – ❤️❤️❤️❤️❤️
Jag kommer hem igen till jul – ❤️❤️❤️
Last Christmas – ❤️❤️❤️
How the Grinch stole Christmas/Grinchen – julen är stulen – ❤️❤️❤️❤️❤️
The night before – ❤️❤️❤️❤️
Four Christmases/Borta bra, hemma värst – ❤️❤️❤️
Fanny & Alexander – ❤️❤️❤️❤️❤️

Hoppas ni har fått lite julfilmsinspo

 

DELA
Föregående artikelEN DAG I DEN GODA JULENS TECKEN
Nästa artikelTOMTELUVOR AV GARN – PYSSELTIPS
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here