TOMTELUVOR AV GARN – PYSSELTIPS

0
337
garnluvor

 

GOD AFTON KÄRA LÄSARE.

Idag fick jag en garnlevarans från Panduro så jag satte igång och pysslade direkt. Jag har sett de här urgulliga garnluvor och blev väldigt sugen på att testa. Ett enkelt men jättesött pyssel. Man behöver garn, en toalettrulle eller hushållsrulle, en sax och sen är det bara att sätta igång. Jag har gjort en guide här nedan som ni kan följa om ni vill.

 

 

VACKERT GARN OCH TOALETTRULLERINGAR

Jag köpte fem acrylnystan i dessa härligt, dova färger. Antracit, offwhite, askrosa, beige och mullvad. De var billiga och kostade 16,90 st. Jag köpte mina på Panduro men det var fasligt lång leveranstid så kolla det innan ni beställer. Det finns säkert andra företag som har kortare leveranstider. Sen tog jag en toalettrulle och klippte i fem ungefär lika stora delar. Jag valde att börja med det mullvadsfärgade garnet och klippte sedan upp ca 15 cm långa bitar av garnet.

 

garnluvor

 

VIK, TRÄ, DRA IHOP, KNYT, KLIPP TILL

Jag tog en av mina pappersringar och la garnet dubbelt rakt över ringen. Sen tog jag ändarna genom ringen och upp genom öglan som bildats och dra åt. Fortsätt runt ringen tills hela ringen är täckt av garnöglor. Dra åt och se till att garnet ligger fint runt ringen. Jag drog i de lösa ändarna och använde fingrarna för att släta ut kanten. Sen tog jag och knöt ett garnsnöre kring de lösa ändarna och drog åt. Det sista jag gjorde var att klippa till toppen.

 

garnluvor
 

FÄRDIGA GARNLUVOR

Tada! Min första garnluva någonsin. Efter den här gjorde jag en rosa och en vit och jag ska fortsätta pyssla ihop fler garnluvor nu ikväll. Sen ska jag använda dem på lite olika sätt. Ett förslag jag sett på Pinterst är att knyta garn mellan luvorna och skapa en girlang. Man kan också ha dem på flaskor som dekoration. jag kommer nog ha några i min julhylla som här ovan. Man kan sätta dom på julklappar, pynta julbordet med dem, hänga i granen. Ja precis var man vill, endast fantasin sätter gränser.

 

DELA
Föregående artikelJULFILMER 2021 – MIN LISTA
Nästa artikelSNÖN FALLER OCH TVÅ VECKOR TILL JULAFTON
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here