JULEN STARTAR NU!

1
389
julen

 

HURRA, 1 NOVEMBER OCH FRITT FRAM ATT JULA!

Äntligen, äntligen, äntligen är det helt legitimt att hänge sig åt julen. Som jag har längtat. Nu blir det lussebak, julmarknadsfrossa och ljusslingor för hela slanten. Och det ska bli helt underbart! Jag funderar faktiskt på att redan nu börja julförbereda min lägenhet. Med lite ljusslingor, mer ljus, lite ljusstakar, några vackra juldekorationer. Så att jag får njuta av det så länge det bara går. Jag ska inte gå all in men tjuvstarta lite. Det kan inte skada tänker jag. Faktum är att jag redan nu har två ljusslingor uppsatta och det är så mysigt både på morgonen och kvällen. De ger ett vackert svagt ljus som gör mig glad och förväntansfull.

Hur går era förberedelser? Börjar ni julbaka, köpa julklappar, lägga in sill, göra paketkalendrar eller väntar ni till december? Jag tänker i alla fall baka lussekatter inom en snar framtid. Sen drar julmarknadssäsongen igång och det finns flera roliga och mysiga julmarknader att besöka. I år blir det inte så mycket julklappar men det är helt ok för mig. Jag får lägga krutet på ett par utvalda och göra dem extra vackra i stället.

 

julklappar

 

FÖRBEREDELSER

Något jag har lärt mig med åren är hur viktigt det är att förbereda sig i tid för att slippa allt för mycket stress just kring jul. På julen vill i alla fall jag att det ska vara ett lugnt och skönt tempo så att jag kan njuta av julen fullt ut. För att göra det behöver jag baka och laga julgodis några veckor innan julafton. Jag behöver vara klar med alla julklappar i alla fall en vecka innan jul. Granen kläs runt Lucia så att det inte blir en stressfaktor och jag köper mycket julmat som är lätt att förbereda. Som sill, köttbullar, skinka, grönkål osv. Bara ta fram och värma helt enkelt.

Jag bakar lussekatter och gör ett par olika sorters enkelt julgodis . Resten köper jag. Ser inte poängen med att stå i köket halva december för att förbereda för en dag. Givetvis är det upp till var och en men jag behöver förenkla för att hålla stress borta. Så den här lösningen fungerar för mig.

Ni får gärna dela med er om era tips på hur man gör julen stressfri och fullt njutbar. Det hade varit roligt att läsa. Så kommentera gärna.

Nu kör vi!

 

julen

 

 

DELA
Föregående artikelVACKRA TÅRTOR TILL JUL.
Nästa artikelGRUNDEN TILL VACKRA JULKLAPPAR.
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

1 KOMMENTAR

  1. Jag börjar också i november, det ska vara mysigt och varmt eftersom november är en så tung månad. Vi har dragit ner på exempelvis julmaten och har bara med det som vi vet uppskattas, varför ha kalvsylta på bordet när ingen äter? Det vi gör lägger vi desto mer krut på. Saffransbrödet bakas på surdeg för det blir så ljuvligt gott och hemmagjord chokladtryffel är to die for.
    Jag älskar julen och för mig är julefriden det viktigaste. Köpte en tidning som heter mindful jul igår och den var otroligt bra Alla borde läsa dem och tagga ner med stressen. Det blir jul även om sillen är från Abbas.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here