HUSEBYJUL – EN DAG KVAR

0
10865
HUSEBYJUL

I MORGON BÄR DET AV TILL HUSEBYJUL!

Så är det äntliga dags för årets första och största julmässa, Husebyjul vid Huseby kvarn utanför Växjö. I år är det pojkvännen som får följa med och leka assistent och uppleva hur fantastisk mässan är. Jag brukar försöka komma dit vid tolv-ett för att kunna få både dagsljus och även ha nån halvtimme, timme när mörkret har fallit.

 

HusebyjulHusebyjul Husebyjul

 

FÅRSKINN OCH ANNAT FINT

I år verkar mässan större än någonsin så det ser jag verkligen fram mot. Och pojkvännen har lovat att stoppa mig från att köpa fler fårskinn men vi får se hur det går med det. Johan, som säljer, skinnen brukar kunna slå omkull alla ens argument och plötsligt står man där med famnen full av vackra saker man inte alls hade tänkt sig köpa. Men så värt det. Det är ju så svårt att låta bli!

 

Husebyjul Husebyjul

 

I år är jag mest ute efter något riktigt hantverk, bröd, senap, korv, godis, nån skäggvätte och kanske lite ljus. Det är iaf vad min hjärna inbillar sig så här dagen innan mässan. På söndag kan det hända att jag redovisar helt andra saker. Jag känner jag känner mig själv och rationell är det sista jag är i dessa sammanhang. Det är ju ändå Husebyjul vi pratar om.

Man  skulle nog mer säga att jag har en tendens att go bananas.

Som tur var har jag inte plats till så mycket julsaker just nu. Min lilla tvåa kommer bli minimalt smyckat och Pojkvännens (M) lägenhet är det ju inte jag som bestämmer över. Dessutom har jag ju två små marodörer som utan tvekan skulle kunna göra om julgranen till den i Kalle Anka och hans vänner. Ni vet där Pluto slåss med Piff och puff. Känns sådär lyckat.

 

Husebyjul Husebyjul

 

TOMTAR, VÄTTAR, HALMFIGURER OCH ÄNGLAR AV ALLA DE SLAG

Det finns massor av fint hantverk på Husebyjul och det är därför jag tycker om att åka just dit, även om det tar sina två timmar och lite tid. Men det är genuint, äkta, härlig stämning och det finns något för alla som är ute efter de där riktigt handgjorda sakerna, de som är gjorda med kärlek och passion.

För att läsa mer om mässan kan ni surfa in på Husebyjuls webbsida. Där hittar ni allt om inträde, vilka utställare där är, öppetider m.m.

 

Husebyjul Husebyjul

 

KANSKE SES VI DÄR?

Eftersom det alltid är mycket folk så är det oftast svårt att känna igen folk men ser ni mig i vimlet (mörkt hår, kamera och släpandes på en lång påg) så kan det vara jag. Kom gärna fram och säg hej isf, det är alltid kul. Och har ni bra tips på om det är något särskilt jag ska spana in så tar jag gärna ett det. Det är ju sällan en hinner med allt. Husebyjul är en stor marknad, vilket jag gillar. Men som sagt, man har en tendens att inte hinna med allt på en och samma dag.

Hoppas vi ses i morgon!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here