ATT HA BESÖKT UNDERBARA HUSEBYJUL

JULMARKNAD

0
470
Husebyjul

 

HUSEBYJUL – ÅRETS BÄSTA JULMARKNAD

Så var det äntligen dags för årets första och bästa julmarknad. Vi kom iväg lite sent i år så det hann mörkna innan vi hann fram. Å andra sidan, Husebyjul är som vackrast när mörkret har fallit och alla marschaller tänts.

I år fick pojkvännen följa med som sällskap, ni kommer se honom skymta förbi på ett par fotografier i blogginlägget.

 

Husebyjul Husebyjul Husebyjul

 

ALLTID LIKA VACKERT OCH STÄMNINGSFULLT.

Det är alltid en fröjd att komma till Husebyjul. Oavsett om man tänkt handla något eller inte. Och även om en inte tänkt handla något så är det lite som IKEA, man kommer alltid därifrån med en blandad kompott av saker man både tänkt att köpa och sånt en inte ens funderat över innan. I år hade jag fårskinnsförbud. Jag kan säga att det gick sådär.

 

Husebyjul Husebyjul Husebyjul Husebyjul Husebyjul

 

VACKRA GAMMELDAGS JULKULOR OCH NYA LITE ANNORLUNDA.

I ett av de första husen jag brukar besöka (som jag inte minns namnet på) brukar jag alltid handla någonting. Nån gång har det blivit adventsljus, en annan gång tändstickor i en vacker ask m.m. I år blev det dock ingenting, eftersom vi kom så sent så kände jag mig lite stressad. Dessutom, mina kattungar (6 månader nu) är opålitliga små ligister så det känns helt onödigt att köpa vackra, ömtåliga julprydnader som med all säkerhet inte kommer överleva julen. Så det är bara att bita ihop och hoppas på att det blir bättre till nästa år.

Men jag hade gärna köpt de gammeldags kulorna med bilder likt bokmärken och de vackra änglarna. Men som sagt. Självbevarelsedrift är en dygd.

 

Husebyjul Husebyjul

 

BE KIND

Vi hitta fina mössor och framförallt funktionella buffar vilket är bra när en åker skidor. De var vadderade med flis inuti och jag kunde riktigt känna hur varmt och skönt det skulle vara att ha en sådan. Nu har jag redan en i merinoull så jag klarar mig. Men det fanns flera fina varianter och namnet BE KIND tyckte jag var så himla gulligt. Precis det där lilla extra som gör att vissa saker känns lite mer speciella än andra.

 

Husebyjul Husebyjul Husebyjul Husebyjul Husebyjul

 

HUSEBYJUL = GENUINT HANTVERK

En sak jag gillar med Huseby är att det är så många genuina hantverkare där och minimalt med massproduktion. Det betyder också att priserna ibland är mer än vad jag känner att jag kan betala men det är fint att folk får visa upp vad de jobbar på hela året för att visa upp på julmässorna. Jag hade gärna haft en halmhäst men som sagt, ligisterna hade gjort kaos med dem innan jag ens lämnat rummet om jag hade köpt en.

 

Husebyjul Husebyjul Husebyjul

 

LYKTORNAS OCH LJUSENS PARADIS

Det härliga med att vara på Husebyjul på kvällen är alla ljusslingor, ljussätta granar, marschaller, eldkorgar m.m. Det skapar definitivt julstämning och man får den där riktiga längtan efter att få börja julpynta med ljusslingor, stjärnor och adventsljusstakar en mas. Lördagen var dessutom en ganska grå dag men det märkte man ju inte alls när det var mörkt så det var ett lyckokast att spendera tre timmar på marknaden när solen gått ner. Förra året var jag där under dygnets ljus timmar, om det kan ni läsa HÄR, och även om det var mysigt så föredrar jag nog att besöka mässan på eftermiddag/kvällen.

 

Husebyjul Husebyjul Husebyjul Husebyjul

 

NOSTALGI – KNÄCKÄPPLEN!

När jag var liten gjorde mamma knäckäpplen något år och det var ju det lyxigaste jag smakat på den tiden. Som världens största klubba med knäck. På Husebyjul fanns det traditionella och otraditionella knäckäpplen (kanderade äpplen) att köpa men även vackra dekorerade pepparkakor att ge bort till någon älskad.

ÅRETS INKÖP

Så vad kom jag hem med? Senap, julknäcke, en liten skäggtomte (brukar köpa en varje år) och fast jag inte skulle, ett vackert fårskinn. Men Johan som är Ölandsbonden himself kan som jag beskrivit innan, sälja is till eskimåer. Dessutom, efter sommaren väder så är även Johan och hans familj och verksamhet drabbade och behöver få sålt sina skinn för att köpa hö till de kvarvarande djuren. Med den argumentationen var det svårt att inte köpa med sig ett vackert skinn hem. Det kommer ett inlägg till med bilder från mässan men nu är det nannedags så det får bli i morgon.

På återseende!

 

DELA
Föregående artikelHUSEBYJUL – EN DAG KVAR
Nästa artikelVÄRLDENS ENKLASTE CHOKLADKALENDER
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here