EN GRANBIL PÅ TVÅ MINUTER – DIY

1
1580
granbil

MIN FAVORITPRYL – EN GRANBIL

Ingen har väl kunnat undgå min fabläss för dessa underbara småbilar med gran på toppen och givetvis var jag tvungen att göra en själv. Jag köpte faktiskt materialet redan förra året men då blev det inte av. Så jag byggde ihop min lilla fina granbil härom dagen och det tog inte längre än ungefär 2 minuter. Nu har Rebecka redan gjort en how to men hennes är lite mer avancerad, jag som inte är lika pysslig på långa vägar tar gärna genvägar. Så häng på.

granbil

JULPYSSEL FRÅN FÖRRA ÅRET

Det enda som egentligen är nytt här är bilden, den sprang jag på häromdagen och blev genast kär då vi själva har en liten mini (dock ej röd) och hundkojor är ju så söta. Faktum är att jag efter at jag hittade alla dessa pyssel faktiskt pysslat ihop alla. Det är inte likt mig. & igår tog jag fram mina korsstygnssaker. Vem vet vad det här ska sluta!???

granbil

GRUNDSTENARNA TILL EN JULBIL

  1. En bil ni gillar i lagom storlek (man kan ju ta en surfbuss eller liknande om man nu hellre vill ha det)
  2. En julgran. Jag har glömt vart jag köpt mina men antingen Panduro, Nille, Søstrarne Grene eller något liknande ställe, de är rätt lätt att hitta.
  3. Lim
  4. Ett snöre man tycker om. Jag valde ett klassiskt vitt och rött för det hade jag hemma och i lagom mängd.

granbil

EJ GODKÄNT SÄTT ATT FRAKTA EN JULGRAN

Här kommer polisen att stoppa er och troligen ge er böter. Ni riskerar dessutom att inte ha ett barr kvar när ni kommer hem. Granen måste ligga ner och vara säkert förankrad. Tänk på att den varken får sticka ut för långt där bak eller fram och att sätta på en varningsflagga om den överskrider tillåtna gränser.

granbilTILLÅTET SÄTT ATT FRAKTA GRAN VIA LEKSAKSBIL.

Så, då har vi etablerat säkerhetsreglerna. Nu börjar själva monteringen. Jag tog lite lim och placerade på taket för att få granen att hålla sig på plats ordentligt. OBS! Tänker ni föra hem er riktiga gran på detta sett UNDVIK LIM. Då är det andra saker som behövs men det kan vi ta en annan gång men inget lim på riktiga bilar. Överens? Bra!

granbil

ETT STYCKE GRANBIL

Det sista steget är det enklaste. Knyt fast det band du valt ut så att granen hålls på plats. Justera tills du är nöjd och taga, du har gjort din första granbil på mindre än två minuter.

Jag körde bort min bil till några grannar på gatan som bjöd på ett glas vin, popcorn och stark korv. Så jag fick ta apostlahästarna hem och nu har väl bilen bott in sig där så den får stanna hos dem.

Om ni själv gör en granbil så tänk på att förankra väl, inte köra i högre hastighet än 80, akta lacken och don’t drink and drive.

Lycka till

/Heléne

DELA
Föregående artikelJULBLOGGARNAS BÄSTA BUDGETJUL
Nästa artikelDIY: Gör din egen nissedörr
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here