BRÄNDA LUSSEKATTER OCH DOFTANDE HYACINTER

0
135
Lussekatter

 

GOD MORGON

Det går inte bra nu, så mycket kan jag säga. Mitt lussekattsbak blev långt från lyckat, snarare helt misslyckat. Katterna blev varken goda eller speciellt snygga. Vet inte riktigt vad jag gör för fel men det kan bero på ugnen, för lite smör eller något helt annat som jag inte har koll på. Men nu ger jag upp, det får bli köbe-lussekatter i fortsättningen. Jaja,  så kan det gå. Det är faktiskt inte hela världen.

Idag är det exakt två veckor kvar till julafton och det känns nästan ofattbart. Två veckor. Om 14 dagar är den stora dagen här. Det betyder också att det är tre veckor kvar av detta året. Tre veckor kvar av det här decenniet. Om 22 dagar är det år 2020. Galet.

 

hyacinter

 

VÄLDOFTANDE HYACINTER

Hur går det med era Hyacinter? Jag köpte på Coop och har faktiskt testat att köpa både rosa, vita och blåa för att experimentera med dofterna. De rosa och vita växer som de ska men de blåa har varit rejält tröga. Eftersom man ska vattna sparsamt och försöka undvika själva löken så ville de helt enkelt inte ta fart. Så det slutade med att jag i princip dränkte mina hyacinter och det funkade. Nu är väl risken att de blir hur höga som helst. Nåja, det går bra det med.

Vad hittar ni på för juligt idag? Jag har inte riktigt bestämt mig men jag borde ta tag i det där pepparkaksbaket, dvs att bygga de små pepparkakshusen från Gille. Färdiga pepparkakshusbyggsatser borde jag inte kunna misslyckas med tänker jag. Men det lär jag väl få äta upp (ho ho ho).

Vill passa på att lyfta tävlingen med SodaStream där ni kan vinna en specialdesignad SodaStreamer som inte går att köpa. Det finns alltså bara några få exempel av just den här versionen och den är grymt snygg. Gillar verkligen min enormt mycket.

Nä, nu är det snart dags att bege sig hemifrån. Men vi hörs ikväll. Kom på att jag kanske ska slå in lite julklappar.

 

 

 

DELA
Föregående artikelATT BAKA LUSSEKATTER (IGEN)
Nästa artikelHANS OCH HENNES ÖNSKELISTA
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here