ATT BAKA LUSSEKATTER (IGEN)

0
235

 

GOD AFTON.

Hur har ni det i stugorna? Bra hoppas jag. Själv multitaskar jag genom att baka lussekatter, städa, tvätta och titta på tv. Ja, jag bakar lussekatter igen. De jag gjorde förra gången blev inte helt bra. Kanske var det för att jag frångick mitt eget recept och gjorde små förändringar? Ja, jag vet inte men de blev inte bra i alla fall. Så jag gör ett nytt försök. Måtte de bli bra den här gången. Jag orkar inte ha bakmaskinen (det är ett åbäke från 70-talet) framme. Nu får det faktiskt vara bra. Passade på att röja ordentligt i köket när jag ändå var igång. Känns skönt.Blir stressad av att ha för mycket framme och nu när jag har en massa juldekorationer så blir det nästan lite mycket. Inte bra. Behöver ha lugnt och fint runt omkring mig.

 

lussekatter

 

JULIGHETER I VECKAN

I helgen är det dags för julmarknad här i byn där jag bor. Jakriborgs egen julmarknad. Julmarknaden är under två helger och pågår lör-sön. Det är lite lyxigt för en julbloggerska att bo mitt i en julmarknad, det är bokstavligen talat inte ens 50 meter från min ytterdörr till marknaden. Så det blir det ju naturligtvis i helgen. Jag tror jag ska tillverka egna trillingnötter också, det är ju så gott. Lika bra att passa på. Sen blir det givetvis massor av julmusik, tomtegröt, vörtbrödsmackor och kanske lite julbord. Massor av mys kommer det bli hur som helst.

 

jakriborg julmarknad

 

BAKDAGS

Men nu är det dags att ta tag i lussedegen som fått jäsa till sig ordentligt och som nog är redo att bli små katter. Får fotografera sen och så kanske jag lägger upp några bilder i morgon. Om de inte blir hopsjunkna små torrbollar. Eller så visar jag det också. För så är det ibland. Men jag hoppas att de blir bra, mest för att mina smaklökar kräver det 🙂

Hörs och ses i morgon!

 

 

DELA
Föregående artikelVINN EN SPECIALDESIGNAD SODASTREAM
Nästa artikelBRÄNDA LUSSEKATTER OCH DOFTANDE HYACINTER
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here