BJÖRNSTORP OCH KATRINETORP – JULMARKNADER I HELGEN

JULMARKNADER

0
441
Björnstorp

SÅ ÄR DET DAGS FÖR NÄSTA HELG FYLLD AV HÄRLIGA JULMARKNADER.

Jag väljer Björnstorp och Katrinetorp den här helgen. Man ska ha gott om tid och sen kostar det ju dessutom en del att fara runt.  Dessutom finns min favoritbonde representerad. Under helgen kan ni träffa Johan på Björnstorp och Anna hittar ni på Karinetorp. INTE missa. Både Johan och Anna är sanslöst trevliga och jag har skrivit det förr. Hälsa från mig när ni handlar.

Hos Johan (och Anna såklart) köper jag alla mina fårskinn och i år stödköpte jag faktiskt ett skinn eftersom sommarens heta väder inte bara drabbat nöt- och hästkreatur, grisbönder osv. Även fårbönder, matbönder etc har drabbats hårt. Så om det är någon gång ni ska köpa skinn, korv, strumpor och supervarma mössor osv så är det nu. Bönderna behöver köpa mat till de restrerande djuren.

Björnstorp Björnstorp

MEN NU FÅR JAG VÄL SÄTTA HANDKLOVAR PÅ MIG SJÄLV INNAN JAG BESÖKER MARKNADERNA IGEN.

Men det finns ju så mycket annat jag kan rekommendera. SENAP. Om du inte gör din egen senap så rekommenderar jag dig att testa olika senapsorter som brukar finnas ute på marknaderna, det, honung och korv av alla de slag. Och julbröd, både mjukt och hårt. Sen finns det ju alltid godis av alla de slag.

Jag älskar att vandra omkring och känna stämningen, upptäcka något jag inte sett innan och komma hem med något oväntat. Men som jag sagt nu hela hösten, katterna gör julen lite labil.

Björnstorp Björnstorp

 

MARKNADSHELG

Det finns fler marknader i helgen och HÄR kan ni hitta fler marknader i andra delar av Skåne. Jag gissar att ni kan hitta ostar, kransar, julgotter, glada människor och en härlig autmosfär. Men mig hittar ni På Björnstorp på lördag och på Katrineholm på söndag. Hoppas vi ses! Jag är som vanligt en av dem där med stor kamera som står i konstiga ställningar och försöker få ett bra fotografi.

 

 

DELA
Föregående artikelATT BESÖKT TIVOLI I KÖPENDANMARK
Nästa artikelJULKATTEN SÖTASTE BALOO <3
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here