ATT BESÖKT TIVOLI I KÖPENDANMARK

0
402
Tivoli

JUL PÅ TIVOLI

I helgen drog vi över till Köpendanmark för en kväll av magi, åkturer och roligheter. Otroligt nog är det första gången jag är på Tivoli på vintern men det var ju helt magiskt. Så magiskt att jag t.o.m åkte nedskjutet, vilket jag lovat mig själv att aldrig göra efter en nära dödenupplevelse på Liseberg med Uppskjutet en lång time ago. Men det var ju nutckrackers i jämförelse.

 

 

Vi åkte den gamla härliga berg-och-dalbanan som funnits i hundra år minst. Jag åkte den första gången när jag var tolv och sen nog åkte den 100 gånger efter det. Gammal, skranglig, som träbanor ska vara, och precis perfekt för alla.

Men allt är så vackert. Tusen juleljus, glada människor, tomtar, hjärtan och massor av vackra ting.

 

Nomonomonom.

 

Sen är det ju obligatoriskt att äta och dricka något så men det blir mer pizza slices än jätteglassar med grädde och gräddbullar. Men under dessa premisser kan man ju egentligen äta vad som helst.

 

 

Medan grabbarna åkte the dragon (eller vad den hette) hittade jag en souvenirbutik och hittade äntligen mina älskade Nötknäppare. Det fanns i alla storlekar och sorter (och prisklaser omg). Så jag stannade där och råkade visst köpa på mig två nötknäpparkompisar. I see a samling coming up… be ware.

 

Tivoli

 

Det bidde bland annat den fina trumslagaren till vänster plus en mer guldig/grön/vit med lite mer rysk huvudbonad. Tänkte de kunde medla lite.

Jag har verkligen blivit helt förälskad i dessa. Dessa och Sonny Angels. Att satsa på några få grejer som betyder något. Tyvärr förstör kattastroferna vartenda stilleben jag försöker sätta upp. De är inte populära idag.

ADJÖ TIVOLI

Vid nio gick vi till Hard Rock Café som tyvärr flyttat tvärt över torget och är supertråkigt jämfört med den gamla lokalen. Men maten var god. Sen var vi alla rätt möra och trötta och redo att åka hem. Men NU, nu har jag äntligen varit på Tivoli.

 

 

DELA
Föregående artikelEN VACKER KALENDER TILL POJKVÄNNEN.
Nästa artikelBJÖRNSTORP OCH KATRINETORP – JULMARKNADER I HELGEN
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here